MS v hokeji ONLINE, 7. deň: Výrazná strelecká prevaha USA a hrdina Rakúšan Baumgartner

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 7. deň: Výrazná strelecká prevaha USA a hrdina Rakúšan Baumgartner

Aktualizované
Baumgartner sa dve stotiny pred koncom duelu s Fínskom postaral o senzáciu.
Baumgartner sa dve stotiny pred koncom duelu s Fínskom postaral o senzáciu.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových období sa začalo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Fínsko - Rakúsko 2:3

Kazachstan - Švédsko 1:3

Kanada - Nórsko 4:1

USA - Francúzsko 5:0

Sumár štvrtkových zápasov.

Novinky

22:50 - Kanada uspela v A-skupine MS v Prahe nad Nórskom 4:1 a je na čele tabuľky o skóre pred Švajčiarmi. Javorové listy v stretnutí dominovali a Nóri vyslali prvú strelu na bránku až v úvode tretej tretiny.

Kanadské tri body.
Kanadské tri body.Flashscore

22:35 - Hokejisti USA zvíťazili nad Francúzskom 5:0 vo štvrtkovom zápase "slovenskej" B-skupiny na MS v Ostrave. Duel mali po celý čas pod kontrolou a rýchlo sa ujali vedenia. Napokon súpera prestrieľali 54:10 a v tabuľke sú tretí o bod za Slovenskom. Jedným z čiarových rozhodcov stretnutia bol Slovák Oto Durmis.

Jasné víťazstvo Američanov cez štatistiky.
Jasné víťazstvo Američanov cez štatistiky.Flashscore

19:10 - Aj po štvrtom zápase na MS sú stále stopercentní Švédi, ktorí si poradili s Kazachstanom 3:1. Severania sa presadili gólovo v každej tretine. Inkasovali v poslednej časti z hokejky Beketajeva.

18:45 - Hokejisti Rakúska pripravili na turnaji ďalší šok. Fínsko dokázali poraziť gólom dve stotiny pred koncom. Postaral sa oň Benjamin Baumgartner. Rakúšania tohto súpera na MS porazili vôbec premiérovo.

17:38 - Brankár Kazachstanu Nikita Borjakin, ktorý dostal prednosť pred jednotkouv Šutovom, sa proti Švédom snažil zo všetkých síl. Nerobí mu problém chytať ani v sede. 

15:38 - Návšteva detí v kabíne po stredajšom zápase s Dánskom na majstrovstvách sveta v Prahe umocnila radosť a zážitok českých hokejistov po víťazstve 7:4. Zverenci trénera Radima Rulíka po prvých troch zápasoch so začiatkom o 20:20 prvýkrát vybehli na ľad už v popoludňajšom programe od 16:20, čo bol ideálny čas na návštevu oteckov v šatni. Bola to detská párty s tancom a hrou najmä na brankárov.

13:37 - Po stredajšom atentáte na slovenského premiéra Roberta Fica zvýšila česká polícia ostražitosť aj v súvislosti s majstrovstvami sveta, najmä v Ostrave, kde slovenská reprezentácia hrá v základnej skupine. Polícia však nemá informácie, že by podobný útok hrozil v Českej republike. ČTK to povedal hovorca policajného prezídia Jozef Bocán. Polícia na sieti X uviedla, že vyhodnocuje aj príspevky na internete týkajúce sa útoku na Fica.

11:00 - Po stredajších stretnutiach vedie produktivitu turnaja švajčiarsky obranca Roman Josi s ôsmimi bodmi (2+6) pred krídelníkom Nemecka Yasinom Ehlizom, ktorý ich nazbieral sedem (1+6). Nasleduje pätica hokejistov so šiestimi bodmi, medzi ktorými nechýba slovenské duo Libor Hudáček (3+3) a Martin Pospíšil (2+4).

10:15 - Naopak, slovenský kouč Poliakov Róbert Kaláber nebol z hry súpera vôbec prekvapený. "Slovákov mám rozobratých. Craig Ramsay robí semináre pre trénerov, netají sa taktikou. Všetci slovenskí tréneri majú k tomu prístup, je to dostupné na internete. Aj ja z toho niekedy čerpám a viem, čo v ktorej situácii majú robiť. Veľa z toho vedeli moji zverenci. Kvalita na strane súpera bola obrovská." Čítajte viac.

Zostrih duelu Slovensko - Poľsko.
Flashscore

09:30 - Tréner Slovákov Craig Ramsay neskrýval po výhre nad Poľskom rozčarovanie. "Začali sme robiť nesprávne rozhodnutia a to sa deje vtedy, keď si myslíte, že už sa nič nemôže stať. Takto sa nedá hrať. Nie je to spôsob, akým sa má prezentovať slovenský tím. Opustili sme našu hru a súper na nás vyvinul tlak. Po dvoch tretinách som bol veľmi nespokojný s naším výkonom. Tímu som dal najavo, že sa od neho očakáva viac," priznal Kanaďan. Čítajte viac.

08:45 - Siedmy deň na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave by mal byť zdanlivo jednoznačnou záležitosťou pre favorizované tímy, ktoré hrajú proti outsiderom skupín. Ako však ukázali už predchádzajúce dni, nikdy nie je nič isté. Svoje by o tom mohli povedať hokejisti Kanady, ktorí absolútne nezvládli záverečnú dvadsaťminútovku zápasu s Rakúskom, dostali v nej päť gólov a o triumfe rozhodli až v predĺžení. Dočkajú sa fanúšikovia na majstrovstvách sveta vo štvrtok podobného prekvapenia?