Sabalenková proti Swiatekovej v rímskom finále. Parma Schmiedlovej sedí, je už v semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková proti Swiatekovej v rímskom finále. Parma Schmiedlovej sedí, je už v semifinále

Schmiedlová bude v Parme najvyššou nasadenou hráčkou v semifinále.
Schmiedlová bude v Parme najvyššou nasadenou hráčkou v semifinále. Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 16. mája?

23:50 - Aryna Sabalenková opäť po dvoch týždňoch porazil Danielle Collinsovú. Na antuke v Ríme vyradila rozbehnutú Američanku 7:5, 6:2. Vedenie vo vzájomnej bilancii zvýraznila na 6-0 a prvýkrát v talianskej metropole postúpila do finále. V ňom vyzve rovnako ako pred 14 dňami v Madride svetovú jednotku Igu Swiatekovú.

21:50 - Čile má v semifinále jedného turnaja Masters 1000 premiérovo dvoch zástupcov. Deň po Alejandrovi Talibovi sa na antuke v Ríme dostal prvýkrát medzi štvoricu najlepších na tisícke aj 24. hráč sveta Nicolás Jarry. Zdolal 3:6, 7:5, 6:4 svetovú osmičku Stefanosa Tsitsipasa z Grécka a vedenie vo vzájomnej bilancii zvýšil na 4-2. O najväčšie finále si 28-ročný tenista zahrá s Američanom Tommym Paulom. 

Zostrih zápasu.
Flashscore

18:04 - Iga Swiateková je krôčik od tretieho triumfu na antukovej tisícke v Ríme. Svetová jednotka zdolala v semifinále tretiu nasadenú Coco Gauffovú 6:4, 6:3 a vzájomnú bilanciu vylepšila na 10:1. Vo finále sa môže stretnúť so svojou rebríčkovou susedkou Arynou Sabalenkovou, ktorá si rovnako ako pred dvoma týždňami v Madride večer zmeria sily s Danielle Collinsovou. Čítajte viac.

16:30 - Katarína Kužmová síce v nedeľu nedotiahla turnaj W15 v tuniskom Monastire do víťazného konca, no teraz je Slovenka na rovnakom mieste opäť už vo štvrťfinále. Nasadená jednotka si hravo poradila s Indonézankou Priskou Madelyn Nugrohovou 6:2, 7:6.

15:56 - Tommy Paul dokázal prvýkrát v kariére vyradiť dvoch členov TOP 10 na jednom turnaji. Bývalý víťaz juniorského French Open zdolal vo štvrťfinále v Ríme Huberta Hurkacza 7:5, 3:6, 6:3 a nadviazal tak na skalp minuloročného šampióna Daniila Medvedeva. O premiérové finále na Masters bude usilovať proti Stefanosovi Tsitsipasovi alebo Nicolásovi Jarrymu. Čítajte viac.

Paul strávil na kurte s Hurkaczom takmer tri hodiny.
Flashscore

15:24 - Martin Kližan pokračuje vo výbornej forme. Minulý týždeň ovládol antukové podujatie M25 v španielskom Valldoreixe, teraz postúpil na turnaji rovnakého typu v talianskej Reggii Emilia do štvrťfinále. Slovák porazil v 2. kole domáceho Federica Bondioliho 6:4, 6:2.

13:26 - Anna Karolína Schmiedlová potvrdila úlohu favoritky a na turnaji WTA 125 v talianskej Parme postúpila do semifinále. Za hodinu a 46 minút vyprevadila z antuky Češku Jesiku Malečkovú po výsledku 6:0, 7:5, pričom rozdiel medzi aktérkami v rebríčku bol 453 miest (67. verzus 520.). Rodáčka z Košíc prehrávala v druhom sete 4:5 a bola na príjme, no situáciu dokázala zvrátiť a prebojovať sa medzi štyri najlepšie. Štvorka pavúka bude v semifinále najvyššie nasadenou tenistkou a možno aj jedinou nasadenou hráčkou.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

11:00 - Stan Wawrinka a Andy Murray sa poctivo pripravujú na French Open. Obaja veteráni štartujú na antukovom challengeri vo francúzskom Bordeaux a obom sa podarilo postúpiť do osemfinále. Wawrinka sa vo štvrtok stretne s druhým nasadeným Pedrom Martínezom, Murray bude čeliť domácemu Grégoirovi Barrérovi.

10:00 - Neistota okolo štartu Rafaela Nadala na Roland Garros sa pomaly vytráca. "Ešte stále nie je nič isté. Snažíme sa nabrať tempo. Ozývajú sa problémy z minulosti a stále bojujeme s nejakými zraneniami. Je tiež jasné, že nám chýba súťažný rytmus, ale to už lepšie nebude, pretože už nie sú žiadne turnaje," naznačil aktuálnu situáciu kouč Španiela Carlos Moya.

Štrnásťnásobný šampión French Open momentálne trénuje vo svojej akadémii a podľa denníka AS sa začiatkom budúceho týždňa presunie do Paríža.

09:05 - Anna Karolína Schmiedlová bude otvárať štvrťfinálový program podujatia WTA 125 v talianskej Parme. Turnajová štvorka si zmeria sily proti nenasadenej Češke Jesike Malečkovej. Rozdiel medzi hráčkami v rebríčku je výrazný - kým Slovenka je na 67. mieste a je jasnou favoritkou, tak Malečkovej patrí až 520. priečka.