MS v hokeji: Čacho s pokorou v pozícii čakateľa verí, že sa dostane do hry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čacho s pokorou v pozícii čakateľa: Prvoradý je tím. Verím, že sa dostanem do hry

Čacho vytrvalo čaká na svoju príležitosť zasiahnuť do diania MS.
Čacho vytrvalo čaká na svoju príležitosť zasiahnuť do diania MS.TASR
Viliam Čacho (25) je v pozícii čakateľa na štart na MS 2024, no vníma ju pokorne. Zápasy proti Nemecku (4:6) a Kazachstanu (6:2) sledoval z tribúny a rovnaké miesto má mať aj v zápase proti USA.

Čacho k stiuácii uviedol: "Mám za sebou dobrú sezónu v klube a teraz som rád, že som súčasťou reprezentačného tímu. Prvoradé je, aby sa darilo mužstvu, no verím, že sa dostanem do hry."

Pre centra ide o druhý šampionát v kariére, vlani v Rige nastúpil do všetkých siedmich duelov (bilancia 1+0). Jeho šance na štart na MS v Ostrave výrazne stúpli už deň pred turnajom, keď vedenie napísalo na súpisku všetkých 25 hráčov. Tým sa prakticky vylúčila možnosť, že by do tímu ešte niekto prišiel a tréneri si dvanástku útočníkov do zápasu vyberajú zo štrnástich, ktorí sú na súpiske.

Čacho berie svoju úlohu v reprezentácii s rozvahou.
Čacho berie svoju úlohu v reprezentácii s rozvahou.TASR

V prvom vystúpení na MS v Ostrave mu popri brankárovi Tomekovi robil v hľadisku spoločnosť útočník Faško-Rudáš, v druhom ho vystriedal Daňo. Prvý menovaný zažiaril proti Kazachom bilanciou 1+1 a Čacho sa pri poznámke, či aj on bude taký produktívny žolík, pousmial.

"Bodaj by to tak bolo. S trénermi komunikujeme o mojej pozícii. Viem, na čom som. Zatiaľ chodím na ľad na všetky tréningy, aj na dobrovoľné. Je to pochopiteľné, keďže nemám za sebou zápasy a teda nepotrebujem oddych. Aj dnes to tak bolo," konštatoval.