Green vymenovaný za nového trénera Ottawy, Bannister potvrdený ako hlavný kouč St. Louis

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Green vymenovaný za nového trénera Ottawy, Bannister potvrdený ako hlavný kouč St. Louis

Green na striedačke New Jersey.
Green na striedačke New Jersey.Profimedia
Travis Green (53) bol vymenovaný za nového hlavného trénera hokejového tímu Ottawy. Senators s ním podpísali štvorročný kontrakt, informovala webová stránka kanadského tímu. St. Louis naďalej povedie Drew Bannister (50), vedenie Blues v utorok na klubovom webe oznámilo, že s pôvodne len dočasným kormidelníkom uzavrelo dvojročnú zmluvu.

Green nahradil Jacquesa Martina, ktorý od polovice decembra viedol Ottawu ako dočasný tréner namiesto odvolaného D.J. Smitha. Senators skončili v základnej časti na siedmom mieste Atlantickej divízie a siedmu sezónu po sebe nepostúpili do play-off.

Majster sveta z roku 1997 Green uzavrel ročník ako dočasný lodivod New Jersey, ale tiež nedoviedol Devils do vyraďovacej časti. Predtým, ako v rokoch 2017 až 2022 trénoval Vancouver, strávil 14 sezón v NHL aj ako hráč. S Canucks sa raz predstavil v play-off.

Bannister potvrdený ako hlavný tréner

Päťdesiatročný Bannister prevzal tím v polovici decembra, keď nahradil odvolaného Craiga Beruba. S mužstvom zaznamenal 30 víťazstiev a 24 prehier, ale nedoviedol víťazov Stanleyho pohára 2019 do play-off. Blues chýbajú vo vyraďovačke už druhý rok po sebe.

Bývalý obranca Bannister pred príchodom do St. Louis viedol Springfield a San Antonio v AHL. V NHL strávil ako hráč šesť sezón, počas ktorých hral za Tampu, Edmonton, Anaheim a New York Rangers. Hral aj vo Fínsku, KHL a Nemecku.