Tkachuk sa pri prehre postaral o nový rekord, výnimočné zápisy Swaymana a Lohreiho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tkachuk sa pri prehre postaral o nový rekord, výnimočné zápisy Swaymana a Lohreiho

Swayman si nenechal "brnkať" po nose od Tkachuka.
Swayman si nenechal "brnkať" po nose od Tkachuka.Profimedia
Americký hokejista Matthew Tkachuk (26) bodoval v tohtoročnom play-off NHL vo všetkých šiestich stretnutiach. Dvadsaťšesťročný útočník tak vytvoril nový klubový rekord Floridy. Prekonal zápisy Jasona Wooleyho (5 zápasov v roku 1996), Alexandra Barkova (5, 2021) a Cartera Verhaeghea (5, 2024).

V nočnom súboji 2. kola play-off Východnej konferencie Tkachuk otvoril skóre duelu, no Panthers napokon prehrali s Bostonom 1:5.

Jeden z gólov hostí dal Mason Lohrei. Stal len štvrtým nováčikom klubu spomedzi obrancov za uplynulých 10 rokov, ktorému sa podarilo streliť gól v play-off.

V roku 2014 skóroval dvakrát Torey Krug, v roku 2018 sa presadil Charlie McAvoy a Connor Clifton vsietil góly v nasledujúcich dvoch sezónach 2019 a 2020. V oboch ročníkoch bol Clifton podľa pravidiel NHL stále považovaný za nováčika.

Brankár Jeremy Swayman predviedol v drese Bruins 38 zákrokov. Stal sa ôsmym brankárom v histórii play-off NHL, ktorý dostal menej ako dva góly v každom zo svojich prvých siedmich zápasov vo vyraďovačke. Swayman zopakoval zápisy Charlieho Gardinera (1931), Nikolaja Chabibulina (2004), Cama Warda (2006) a Jeana-Sébastiena Giguèra (2007).