V akcii až 8 Slovákov, traja v drese Calgary. Mešár a gólový Slafkovský pri výhre Montrealu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V akcii až 8 Slovákov, traja v drese Calgary. Mešár a gólový Slafkovský pri výhre Montrealu

Slafkovský prispel k triumfu Canadiens.
Slafkovský prispel k triumfu Canadiens.Profimedia
Zámorský hokej najvyššej úrovne sa pripravuje na ostrý štart nového ročníka NHL. Predsezónny program pokračoval deviatimi duelmi a Slovensko malo bohaté zastúpenie. V ostatných dueloch sa predstavilo až osem hokejistov spod Tatier.

Montreal -  Ottawa 4:3

Canadiens po prehre s New Jersey privítali v Bell Center káder Ottawy. V drese domácich do akcie naskočili dva slovenské talenty. Súčasťou druhej ofenzívnej formácie bol Juraj Slafkovský, v treťom útoku si zahral Filip Mešár.

Prvý menovaný využil čas strávený na ľade k streleniu presného zásahu na 2:0 v 14. minúte a dohromady odohral 13:41 min. Mešár si kanadské body nepripísal a odkrútil si 10 a pol minúty. Obaja sa tešili z výhry nad Senators.

Nashville - Tampa 1:2 pp

Hostia nastupovali do duelu s Nashvillom po neúspechu na klzisku Caroliny. Vo farbách mužstva Lightning sa predstavil Erik Černák, ktorý hral v pozícii asistenta kapitána. Gólovo nezáživné stretnutie ponúklo po jednom zásahu v druhej a tretej tretine, na ukazovateli svietilo skóre 1:1, muselo sa teda predlžovať. Vo štvrtej časti zápasu sa po troch minútach presadil Tyler Motte a rozhodol o výhre Tampy.

Winnipeg - Calgary 2:3 sn

Flames naskočili už do svojho štvrtého prípravného súboja. Vo Winnipegu mal slovenský hokej zastúpenie až v troch útočných líniách hostí - v prvej bol Adam Ružička, v druhej Martin Pospíšil a v tretej ofenzívnej formácii si zahral Samuel Honzek. Osobné štatistiky si nevylepšil ani jeden z nich, no spolu sa tešili z víťazstva nad Jets.

Vegas - Los Angeles 3:4 pp

Prípravný stret tímov v Las Vegas ponúkol súboj Slovákov. Na strane Golden Knights zbieral v rámci štvrtého útoku cenné minúty Jakub Demek, farby súpera hájil Martin Chromiak.

V základnom hracom čase padlo šesť gólov, o tie z produkcie hostí sa staral iba Akil Thomas, ktorý zaknihoval hetrikové predstavenie. Svojim kolegom tak vybojoval predĺženie, ktoré po piatich minútach rozhodol hosťujúci Tyler Madden. Z výhry sa tak mohol mať radosť Chromiak, ten si za Kings odkrútil 15 minút.

Ďalšie výsledky:

Toronto - Buffalo 5:2

Carolina - Florida 4:1

NY Islanders - Philadelphia 2:1

Edmonton - Vancouver 2:1 pp

Anaheim - San Jose 4:2