Štvrtok patrí výhram slovenských tenistov, Rím sledoval návrat Nadala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvrtok patrí výhram slovenských tenistov, Rím sledoval návrat Nadala

Nadal v Ríme zvládol prvé kolo.
Nadal v Ríme zvládol prvé kolo.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 9. mája?

23:20 - Fabio Fognini potešil domáce publikum na Masters v Ríme, keď zdolal Daniela Evansa 6:4, 3:6, 6:2. Bývalý 9. hráč sveta štartujúci na divokú kartu bude na turnaji pokračovať v súboji s 11. nasadeným Taylorom Fritzom.

Zostrih stretnutia Fognini - Evans.
Flashscore

22:54 - Markéta Vondroušová vo svojom úvodnom zápase na turnaji v Ríme zahodila náskok setu a brejku a v rozhodujúcom dejstve bola niekoľkokrát jednu loptičku od manka dvoch brejkov. Úradujúca wimbledonská šampiónka napokon prekonala Anu Bogdanovú 6:2, 3:6, 6:4. O svoje štvrté osemfinále pri piatom štarte na tomto podujatí sa stretne s ďalšou rumunskou súperkou Soranou Cirsteaovou.

22:27 - Iga Swiateková podľa očakávania skvele odštartovala svoje pôsobenie na antuke na turnaji 1000 v Ríme. Dvojnásobná šampiónka deklasovala 6:0, 6:2 Bernardu Peraovú a o osemfinále si zahrá s Juliou Putincevovou.

21:00 - Brenda Fruhvirtová v Ríme podľahla aj pre zranenie ľavej nohy 5:7, 0:6 nasadenej Sorane Cirsteaovej. Rumunka bude ďalšou súperkou Markéty Vondroušovej alebo Any Bogdanovej.

20:12 - Coco Gauffová vo svojom úvodnom zápase na turnaji 1000 v Ríme nepripustila žiadne prekvapenie. Svetová trojka si poradila s Magdalénou Frechovou dvakrát 6:3 a štvrtýkrát v rade postúpila do tretieho kola. 

18:19 - Naomi Osaková si na prebiehajúcom turnaji 1000 v Ríme pripísala prvú víťaznú sériu na antuke od French Open 2019 a prvý skalp hráčky TOP 20 na najpomalšom povrchu. Bývalá svetová jednotka zdolala Martu Kosťukovú hladko 6:3, 6:2. V treťom kole ju čaká nasadená desiatka Daria Kasatkinová.

16:56 - Aliaksandra Sasnovičová, premožiteľka Anny Karolíny Schmiedlovej, si na rímskej tisícke poradila aj s Jekaterinou Alexandrovovou. Ruskú oponentku úplne sfúkla a po hodine hry ju zdolala 6:0 a 6:1.

16:34 - Martin Kližan zdolal na turnaji ITF v španielskom Valldoreix kolumbijského protivníka Soriana Barreru v dvoch setoch 4:6, 3:6.

16:19 - Rafael Nadal mohol prvýkrát v kariére prehrať dva zápasy za sebou na najpomalšom povrchu. Antukový kráľ sa však včas spamätal a v úvodnom kole podujatia v Ríme zdolal kvalifikanta Zizoua Bergsa. Viac v článku.

15:08 - Tomáš Macháč sa pre chorobu odhlásil z prebiehajúceho Masters v Ríme, kde mal vo štvrtok nastúpiť proti Matteovi Arnaldimu. 

15:01 - Rebecca Šramková sa prebojovala do 2. kola na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. V pozícii kvalifikantky vyradila domácu držiteľku voľnej karty Georgiu Pedoneovú v dvoch setoch 6:4 a 6:1. Jej ďalšou súperkou bude Britka Katie Boulterová, nasadená dvadsaťšestka. Viac v článku.

14:48 - Nikola Bartůňková mala pozitívny dopingový nález a Jednotka pre integritu tenisu (ITIA) jej pozastavila činnosť. Českej 18-ročnej tenistke našli vo vzorke stopy po zakázanom trimetazidíne. Bartůňková sa podrobila dopingovej kontrole na februárovom turnaji ITF v Trnave a na marcovom podujatí v slovinskom Maribore. Viac v článku.

14:24 - Jozef Kovalík bez problémov postúpil do osemfinále turnaja v Mauthausene. Po hodine a 24 minútach zdolal Brazílčana Heideho pomerom 6:2 a 6:1.

14:19 - Ruská tenistka Daria Kasatkinová postúpila do 3. kola dvojhry na turnaji WTA v Ríme. V druhom kole zdolala v pozícii nasadenej desiatky Nemku Tatjanu Mariovú 7:5 a 6:1.

14:05 - Alex Molčan postúpil do štvrťfinále dvojhry na challengeri 75 v Prahe. V pozícii ôsmeho nasadeného hráča si v druhom kole poradil s Francúzom Enzom Couacaudom a zdolal ho 7:6(7), 6:4 za 103 minút. Zverenec trénerov Tibora Tótha a Lukáša Lacka si v nasledujúcom zápase zmeria sily so štvorkou pavúka Rudolfom Mollekerom z Nemecka.

12:00 - Renáta Jamrichová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji ITF WTT W75 v Trnave. V súboji držiteliek voľnej karty si v druhom kole poradila s krajankou Natáliou Kročkovou a zdolala ju 6:7(5), 6:3, 6:0 za 132 minút. Šestnásťročná hráčka Národného tenisového centra si v súboji o postup do semifinále zmeria sily s víťazkou nemecko-ruského súboja medzi Monou Barthelovou a Juliou Avdejevovou.

10:37 - Rovnako ako streda, tak aj štvrtok ponúkne v tenisovej akcii viacero Slovákov. Alexa Molčana čaká druhé kolo antukového turnaja v Prahe, protivníkom mu bude Francúz Couacaud. Jozef Kovalík pokračuje v rakúskom Mauthausene, kde vyzve Brazílčana Heideho. Martin Kližan sa v Španielsku pokúsi dostať aj cez kolumbijského oponenta Soriana Barreru. Rebecca Šramková sa v stredu v Ríme pre dážď nepredstavila, je pred ňou teda dohrávaný duel s domácou tenistkou Pedoneovou.

10:36 - Karolína Muchová začala po dlhých mesiacoch rekonvalescencie trénovať s raketou. Česká tenistka odohrala svoj posledný zápas vlani v septembri na US Open, potom riešila problémy so zápästím a vo februári musela podstúpiť operáciu. O svojom návrate k hre informovala svojich fanúšikov prostredníctvom Instagramu a prvý tréning absolvovala v Prahe v hale na Štvanici.

10:06 - Do rímskeho Masters vstúpi vo štvrtok aj Rafael Nadal. Bývalá svetová jednotka naskočí do turnaja prvýkrát od vyradenia Jiřím Lehečkom v Madride. Španiel sa na talianskej antuke stretne so 108. hráčom sveta, Belgičanom Zizouom Bergsom. Španiel sa našiel v novej role outsidera našiel. Viac v článku.