Akútne bolesti chrbta. Ter Stegen si za Nemecko nezachytá, vráti sa do Barcelony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Akútne bolesti chrbta. Ter Stegen si za Nemecko nezachytá, vráti sa do Barcelony

Ter Stegen nútene opustil reprezentačný tím.
Ter Stegen nútene opustil reprezentačný tím.Reuters
Tréner Nemecka Julian Nagelsmann (36) informoval o tom, že brankársku jednotku Marca-Andrého ter Stegena (31) vyradilo z priateľských zápasov proti Turecku a Rakúsku zranenie chrbta.

Ter Stegen z Barcelony, ktorý je nemeckou prvou voľbou, odkedy si Manuel Neuer pred rokom zlomil nohu, sa z kempu reprezentácie bude musieť vrátiť do katalánskeho klubu. "Marc-André vynechá oba zápasy. Má akútne bolesti chrbta. Pravdepodobne sa vráti do Barcelony. Nemôže trénovať ani hrať," povedal Nagelsmann na tlačovej konferencii a dodal:

"Nemôžem presne povedať, čo sa stalo. Podľa mojich informácií ide o silné bolesti chrbta, ktoré ho obmedzujú v pohybe. Trochu tréningu a zhoršilo sa to."

Hoci sa Neuer pred niekoľkými týždňami vrátil do akcie v drese Bayernu, reprezentačný kormidelník sa rozhodol dať mu ešte pauzu, pretože sa začína venovať budovaniu tímu pre budúcoročné EURO na domácej pôde.

Nagelsmann nepovedal, kto nastúpi v sobotu proti Turecku a v utorok proti Rakúsku, pričom v kádri sú gólmani ako Kevin Trapp, Janis Blaswich a Oliver Baumann. "Trochu nás prekvapila správa o ter Stegenovi. Teraz si budeme musieť počkať na posledný tréning a až potom sa rozhodneme," povedal kormidelník Nemcov.

Sobotňajší zápas na vypredanom Olympijskom štadióne v Berlíne bude prvým domácim duelom pre Nagelsmanna, ktorý do funkcie nastúpil v septembri a nahradil Hansiho Flicka. V prvých dvoch súbojoch, ktoré viedol, Nemecko porazilo Spojené štáty 3:1 a remizovalo 2:2 s Mexikom.

Tréner uviedol, že práve dobrá obrana bude pre jeho tím kľúčom na domácich ME. Štvornásobní majstri sveta sa na ostatných veľkých turnajoch trápia - na posledných dvoch MS vypadli už v skupine a na ME v roku 2021 boli vyradení v osemfinále.