Alves môže dočasne opustiť väzenie. Bývalý hviezdny obranca zložil miliónovú kauciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alves môže dočasne opustiť väzenie. Bývalý hviezdny obranca zložil miliónovú kauciu

Dani Alves pred súdom.
Dani Alves pred súdom.Profimedia
Brazílsky futbalista Dani Alves (40), ktorý bol vo februári odsúdený na štyri a pol roka za znásilnenie, zložil kauciu jeden milión eur a môže dočasne opustiť väzenie. Oznámil to v pondelok súd v Barcelone, ktorý minulý týždeň rozhodol, že Alvesovi umožní dočasné prepustenie, kým sa vyrieši jeho odvolanie.

Medzi ďalšie podmienky okrem kaucie patrí aj to, že Alves odovzdá brazílsky i španielsky pas, aby nemohol opustiť krajinu. Okrem toho má nariadené pravidelne sa hlásiť úradom a má zakázané približovať sa k obeti.

Štyridsaťročný Alves bol minulý mesiac odsúdený na štyri a pol roka odňatia slobody za sexuálny útok. Toho sa podľa obvinenia dopustil predvlani v decembri v nočnom klube v Barcelone. Zatkli ho 20. januára minulého roka a odvtedy bol vo vyšetrovacej väzbe.

Dani Alves a jeho posledné futbalové sezóny.
Dani Alves a jeho posledné futbalové sezóny.Flashscore

Všetky jeho predchádzajúce žiadosti o prepustenie súd zamietol pre vysoké riziko úteku. Futbalista uspel len so svojou poslednou žiadosťou o dočasné prepustenie z väzenia do rozhodnutia o jeho odvolaní. Vo väzení si doteraz odpykal približne štvrtinu svojho trestu.

Alves sa môže dostať na slobodu, keď zaplatí kauciu milión eur a odovzdá všetky pasy