Ambície Turecka bude napĺňať nový tréner, prichádza vicemajster Európy z roku 2000

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ambície Turecka bude napĺňať nový tréner, prichádza vicemajster Európy z roku 2000

Montella nahradil vo funkcii Kuntza.
Montella nahradil vo funkcii Kuntza.Profimedia
Talian Vincenzo Montella (49) bol vymenovaný za nového trénera tureckej futbalovej reprezentácie. Skúsený tréner vystrieda Nemca Stefana Kuntza (60), s ktorým federácia v stredu ukončila spoluprácu. Turci na svojej webovej stránke oznámili, že s Montellom podpíšu trojročnú zmluvu.

Montella, bývalý reprezentačný útočník, je trénerom od roku 2009 a vo svojej vlasti viedol AS Rím, Cataniu, Fiorentinu, Sampdoriu Janov a AC Miláno. V zahraničí pôsobil v Seville a naposledy v Demirspore. V minulej sezóne priviedol tím Adana k štvrtému miestu v tureckej lige, čo bol najlepší výsledok v histórii a znamenal jeho premiéru v európskom pohári. Vicemajster Európy z roku 2000 však po sezóne klub opustil.

Kuntz po dvoch rokoch skončil v tureckom národnom tíme pre neuspokojivé výsledky. Navyše po septembrovej remíze 1:1 s Arménskom v kvalifikácii na ME a následnej prehre 2:4 s Japonskom tréner kritizoval hráčov za to, že sa dostatočne nesnažia a v zápasoch nepredvádzajú maximum. 

Turkov viedol od septembra 2021 s bilanciou 12 výhier, tri remízy a päť prehier. S tímom sa nekvalifikoval na minuloročné majstrovstvá sveta v Katare. Tureckí futbalisti najbližšie odohrajú európsky kvalifikačný zápas 12. októbra doma proti Chorvátsku.

Najbližší program Turecka
Najbližší program TureckaFlashscore