Američania naplnili rolu favorita a ovládli debutový ročník United Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Američania naplnili rolu favorita a ovládli debutový ročník United Cupu
Američania pózujú s trofejou pre premiérového víťaza United Cupu.
Američania pózujú s trofejou pre premiérového víťaza United Cupu.Profimedia
Americkí tenisti boli pred turnajom najväčšími favoritmi na celkový triumf. Predikcie potvrdili vo finále premiérového ročníka United Cupu, keď si hladko poradili s Talianskom 4-0 na zápasy. Záverečná miešaná štvorhra sa už nehrala.

Už po úvodných troch zápasoch vyhrávali Američania 3-0. Pomohol im taktiež skreč Musettiho. Víťazstvo spečatil Fritz, ktorý zdolal Berrettiniho v dvoch tajbrejkoch. 

Držiteľ posledného ročníka Indian Wells nevyužil v druhom sete päť brejkbalov a stretnutie išlo do ďalšieho tajbrejku. V ňom si taktiež udržal nervy na uzde Fritz.

"Je skvelé, že sme ako tím vyhrali tento turnaj. Prišli sme sem s veľkými nádejami, resp. aspoň ja som ich mal. Bol som šťastný, že som mal na rakete rozhodnutie. Už len tie emócie, keď vyhráte a všetci sa na vás vrhnú, sú fantastické. Neviem, či ste videli opakovaný záznam, ale Tiafoe mi v podstate privalil hlavu," hovoril po zvládnutom dueli rozradostnený Taylor Fritz.

Na 4-0 zvýšila Madison Keysová, keď zdolala Luciu Bronzettiovú v dvoch setoch a odštartovala ďalšie oslavy. Ešte skôr musel skrečovať zápas Musetti proti Tiafoemu, no a Pegulová si poradila v Ken Rosewall Arene s Trevisanovou. Dvadsaťročný Lorenzo Musetti odstúpil zo súboja predčasne po prvom podaní v druhom sete, keď ho trápili problémy s ramenom. 

USA triumfom na úvodnom turnaji sezóny, ktorého sa zúčastnilo 18 krajín v šiestich skupinách v Sydney, Perthe a Brisbane, potvrdilo tímovú dominanciu. V počte titulov vedú tabuľku v Davisovom pohári (32), Pohári Billie Jean Kingovej (18) a Hopmanovom pohári (6).

USA - Taliansko 4:0

Jessica Pegulová - Martina Trevisanová 6:4, 6:2

Frances Tiafoe - Lorenzo Musetti 6:2 - skreč

Taylor Fritz - Matteo Berrettini 7:6 (4), 7:6 (6)

Madison Keysová (USA) - Lucia Bronzettiová (Tal.) 6:3, 6:2