Browns šokovali 49ers, Jets zaskočili Eagles. Víťazne Chiefs či Bills

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Browns šokovali 49ers, Jets zaskočili Eagles. Víťazne Chiefs či Bills

Purdy prehral prvý zápas kariéry v základnej časti.
Purdy prehral prvý zápas kariéry v základnej časti.Profimedia
Program 6. kola zámorskej NFL priniesol prekvapenia na úkor favorizovaných tímov Philadelphie a San Francisca, ktoré prehrali svoje zápasy proti NY Jets, respektíve Clevelandu. Miami potvrdilo vysokú ofenzívnu efektivitu, Jacksonville nadviazal na dve výhry v Londýne. New England znova podľahlo, tentoraz hráčom Las Vegas.

Kansas City Chiefs - Denver Broncos 19:8

Štvrtková predohrávka veľa krásneho futbalu neponúkla, dominovali defenzívy, zatiaľ čo ofenzívy sa trápili. To priznal aj rozohrávač hostí Patrick Mahomes, ktorý dokonca tvrdí, že favorit mal aj šťastie. Najlepšie platený hráč NFL prihral na jeden touchdown, nazbieral 306 yardov, ale raz hodil interception. Jeho náprotivok Russel Wilson dokonca získal iba slabých 95 yardov, zaznamenal dve straty lopty po nepresných prihrávkach. Kansas ovládol proti Denveru už šestnásty zápas po sebe, táto séria trvá od roku 2015, keď Broncos, paradoxne, vyhrali Super Bowl. Chiefs majú bilanciu 5-1, zatiaľ čo Denver sa naďalej trápi (1-5).

Tennessee Titans - Baltimore Ravens 16:24

Už je tradíciou, že NFL sa každý rok predstaví na Tottenham Hotspur Stadium v Londýne. Ide o jeden z piatich zápasov tejto sezóny v Európe, keďže pred dvomi týždňami sa Jacksonville a Atlanta (23:7) postavili proti sebe vo Wembley a v minulom kole práve na pôde futbalového lídra anglickej Premier League podľahlo Buffalo hráčom Jacksonvillu 20:25. Nemecký Frankfurt hostí dva súboje: Kansas City - Miami (5. novembra o 15:30) a New England - Indianapolis (12. novembra o 15:30). Tentoraz sa tešil Baltimore a to aj napriek tomu, že jediný touchdown skóroval Flowers. Mužstvo však podržal kicker Tucker, ktorý si vyrovnal kariérne maximum šiestimi úspešnými field gólmi pre celkovo 18 bodov.

Cleveland Browns - San Francisco 49ers 19:17

Cleveland sa postaral o veľké prekvapenie, keď doma porazil dovtedy nezdolané San Francisco. Browns okrem iného nemali k dispozícii rozohrávača Watsona, toho nahradil Walker. Navyše výborne zahrala defenzíva, ktorá dovolila favoritovi iba 215 yardov. Quaterback hostí Brock Purdy hodil prvé interception sezóny a zároveň prvýkrát v kariére prehral zápas základnej časti.

Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 37:20

Jacksonville odohral ako prvý tím histórie NFL dva zápasy v jednej sezóne na európskej pôde, kde teda strávil takmer dva týždne. Vrátil sa pred domácich divákov na svoj štadión TIAA Bank Field a potešil ich treťou výhrou po sebe. Základy položil dvomi behovými touchdownami počas druhej štvrtiny Etienne. Tú Jaguars vyhrali 21:3 a ukázalo sa to ako kľúčové. Indianapolis až štrnásť z celkových 20 bodov zaznamenali v poslednej pätnásťminútovke. Domácim sa zranil rozohrávač Lawrence. Rozsah zranenia ostáva nejasný.

Miami Dolphins - Carolina Panthers 42:21

Carolina začala výborne a prvú štvrtinu vyhrala 14:0, lenže potom sa jej ofenzíva zasekla a zobudila sa tá domáca. Miami vďaka piatim touchdownom v rade otočilo skóre a pomerne jednoznačne vyhralo. Až tromi skórovaniami sa blysol Mostert, pridali sa k nemu Waddle, Hill a nakoniec Ahmed. Dolphins tak sú rovnako ako Kansas City na bilancii 5-1 a čele konferencie AFC. Zároveň potvrdili, že majú najlepšie čísla v NFL, čo sa týka získaných bodov (223) a tým pádom logicky aj počtu bodov na jeden zápas (37,1).

New York Jets - Philadelphia Eagles 20:14

Philadelphia prehrala prvýkrát v sezóne a v celej NFL už nie je tím, ktorý by stále nenašiel premožiteľa. Po piatich výhrach Eagles podľahli na pôde Jets, ktorí dlhodobo nemôžu počítať so zraneným rozohrávačom Rodgersom. Jeho zástupca Wilson neprihral ani na jeden touchdown, ale ani nespravil veľkú chybu. Štyri field góly zaznamenal kicker Zuerlein a jediný touchdown tímu skóroval Hall. Hosťujúci quaterback Hurts hodil jedno interception.

Buffalo Bills - New York Giants 14:9

Buffalo sa doma poriadne zahrávalo, pretože počas 45 minút sa nedokázalo presadiť a nezískalo žiadny bod. Zároveň ho však podržala defenzíva, takže po tretej štvrtine bol stav 0:6. Prvý touchdown skóroval na začiatku poslednej časti hry Harty, pridal sa k nemu Morris. Giants sa zapísali len tromi field gólmi Gana. Bills sú tretím najlepším tímom konferencie AFC.

Ďalšie výsledky 6. kola:

Atlanta Falcons - Washington Commanders 16:24

Chicago Bears - Minnesota Vikings 13:19

Cincinnati Bengals - Seattle Seahawks 17:13

Houston Texans - New Orleans Saints 20:13

Las Vegas Raiders - New England Patriots 21:17

Los Angeles Rams - Arizona Cardinals 26:9

Tampa Bay Buccaneers - Detroit Lions 6:20

Ďalší program 6. kola:

Los Angeles Chargers - Dallas Cowboys (17.10. o 02:15)