NFL sa prvýkrát v histórii bude hrať v Brazílii a tiež na štadióne Realu Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

NFL sa prvýkrát v histórii bude hrať v Brazílii a tiež na štadióne Realu Madrid

Roger Goodell a Ricardo Nunes spečatili vzájomnú spoluprácu.
Roger Goodell a Ricardo Nunes spečatili vzájomnú spoluprácu.Profimedia
Vedenie NFL potvrdilo, že prvýkrát v histórii sa zápas tejto súťaže odohrá v Brazílii, konkrétne v meste São Paulo. Hovorí sa aj o dohode s Realom Madrid, aby sa jedno stretnutie uskutočnilo na vynovenom štadióne Santiago Bernábeu.

Práve tieto dve destinácie bojovali o jedinú voľnú miestenku na budúcu sezónu 2024. Prednosť dostala Latinská Amerika, avšak s veľkou pravdepodobnosťou sa bude hrať aj v hlavnom meste Španielska, ale až o jeden ročník neskôr, teda v roku 2025.

Santiago Bernábeu prechádza veľkou rekonštrukciou a stáva sa z neho jeden z najmodernejších štadiónov na svete, ktorý okrem futbalu bude hostiť práve NFL či dokonca tenisové stretnutia a veľké koncerty. Potvrdené je už vystúpenie Taylor Swift.

Na stretnutí všetkých 32 majiteľov klubov NFL sa rozhodlo, že zo súčasných piatich stretnutí mimo USA sa toto číslo zdvihne na deväť. Počas aktuálneho ročníka zavítali kluby do Nemecka a Anglicka. Hralo sa však už napríklad aj v Mexiku.

Brazília je po USA a Mexiku tretím najväčším trhom pre najlepšiu ligu amerického futbalu. Kto sa predstaví na brazílskej pôde, zatiaľ nie je známe, no viaceré zdroje tvrdia, že jedným z tímom by mali byť Miami Dolphins. Súčasťou spomínaného mítingu majiteľov bol aj Ricardo Nunes, starostu São Paula.

Hrať sa bude na štadióne, kde na domáce stretnutia nastupuje futbalový Corinthians, ten má kapacitu necelých 50 tisíc divákov, ale počas MS 2014 sa zdvihla na takmer 70 tisíc. São Paulo vyhralo pred inou metropolou krajiny, keďže veľký záujem malo aj Rio de Janeiro.

Čo sa týka Madridu, tak ten má veľké šance, aby hostil zápas základnej časti. Potvrdil to aj komisár NFL Roger Goodell, no dodal, že oficiálne rozhodnutie ešte nepadlo. Malo by sa tak stať zhruba o mesiac. Každopádne, nič nebráni tomu, aby Santiago Bernábeu hostilo takéto podujatie. Mnohé zdroje hovoria o tom, že chýba iba oficiálne potvrdenie a všetko by už malo byť dohodnuté.

Záujem organizovať zápas NFL mali v Madride aj na konkurenčnom štadióne Metropolitano, kde domáce stretnutia hrá Atlético.