Parádna udalosť. Štadión Realu sa stane dejiskom zápasu NFL. Je nám cťou, vraví Pérez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Parádna udalosť. Štadión Realu sa stane dejiskom zápasu NFL. Je nám cťou, vraví Pérez
NFL sa môže tešiť na španielsku kulisu.
NFL sa môže tešiť na španielsku kulisu.Reuters
Estadio Santiago Bernabéu v Madride bude v roku 2025 hostiť zápas Národnej ligy amerického futbalu (NFL), uviedlo vedenie súťaže. Bude to vôbec prvý duel základnej časti, ktorý sa uskutoční v Španielsku.

Doteraz sa mimo pôdy Spojených štátov amerických odohralo celkovo 50 súbojov základnej časti NFL, pričom Madrid sa po Londýne, Mníchove a Frankfurte stane štvrtým európskym mestom, ktoré bude hostiteľom takéhoto stretnutia.

"Príchod NFL na Estadio Santiago Bernabéu je významnou udalosťou v histórii športu. Toto strategické spojenectvo podporí naše značky po celom svete. S nadšením to privítajú milióny ľudí na všetkých kontinentoch a je nám cťou, že sa môžeme spoločne vydať na túto cestu," povedal prezident Realu Madrid Florentino Pérez.

Premiéru v tomto smere zažije aj Južná Amerika - v roku 2024 bude dejiskom zápasu NFL Neo Química Arena v Sao Paule, ktorá je domovom brazílskeho klubu Corinthians. Od roku 2025 sa má rozšíriť zoznam zápasov, ktoré sa odohrajú mimo USA, z doterajších štyroch až na osem za sezónu.