Ancelotti narazí na bývalého zverenca Gattusa: Mali sme osobné problémy, priznal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ancelotti narazí na bývalého zverenca Gattusa: Mali sme osobné problémy, priznal

Kedysi ho trénoval, teraz sa proti sebe postavia ako manažéri. Ancelotti verzus Gattuso.
Kedysi ho trénoval, teraz sa proti sebe postavia ako manažéri. Ancelotti verzus Gattuso.Profimedia
V stredu večer štartuje Španielsky superpohár. Znova sa hrá v exotickej Saudskej Arábii.

Prvou semifinálovou dvojicou je Real Madrid a Valencia, pôjde o súboj dvoch talianskych trénerov odlišných generácií. Carlo Ancelotti viedol ako kouč Gennara Gattusa pri spoločných úspechoch v milánskom AC. Teraz budú stáť proti sebe pred svojimi striedačkami.

Lodivod "Los Blancos" priznal, že táto dvojica mala medzi sebou spory. "Zažili sme veľa pekných chvíľ, no je pravda, že sa medzi nami vyskytli osobné problémy. Nerád by som o tom viac hovoril," prezradil Ancelotti.

Oveľa viac ho aktuálne trápi zlá forma Realu. Po majstrovstvách sveta síce porazil Valladolid a prešiel aj cez Cacereňo v Copa del Rey, lenže naposledy kráľovský veľkoklub podal veľmi zlý výkon proti Villarrealu a prehral 1:2.

"Pred stretnutím sme boli dobre nastavení, ale robili sme chyby. Nefungovala nám defenzíva. Vieme hrať oveľa lepšie. Výkon ma nemilo prekvapil," uznal.

Zároveň verí, že táto záležitosť sa nebude opakovať. "Bol to len zlý zápas. Máme kvalitu a musíme ju ukázať na ihrisku. Najbližším cieľom je vyhrať Španielsky superpohár. Nemyslíme na nič iné, iba na získavanie trofejí," tvrdí Ancelotti.

Kritika médií smerovala aj na fakt, že prvýkrát v histórii sa Realu Madrid stalo, aby v ligovom stretnutí nenastúpil v základnej zostave ani jeden španielsky futbalista.

"Bola to iba náhoda. Španielski hráči sú charakteristickým znakom tohto klubu. Real vždy produkoval veľké množstvo futbalistov pre národný tím," pokračoval skúsený kouč.

Ancelotti nedávno získal ocenenie od IFFHS pre Najlepšieho trénera roka 2022. Predbehol Pepa Guardiolu a Walida Regraguiho.