Anderson odchytal svoj 700. zápas, históriu prepisovali aj jeho spoluhráči

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anderson odchytal svoj 700. zápas, históriu prepisovali aj jeho spoluhráči

Skúsený gólman debutoval pred 20 rokmi.
Skúsený gólman debutoval pred 20 rokmi.TASR
Americký brankár Craig Anderson (41) z Buffala odchytal v nočnom zápase na ľade Dallasu svoj 700. duel v NHL. Sabres triumfovali po predĺžení, uspeli v treťom stretnutí za sebou a historické prepisy smerovali aj k menám jeho spoluhráčov.

Anderson sa stal 31. brankárom v histórii súťaže, ktorý dosiahol túto métu. Proti najlepšiemu tímu Západnej konferencie predviedol 29 úspešných zákrokov a 13 počas prvej tretiny. "Brankári sú poslednou obrannou líniou. Vždy máte skvelý pocit, keď dokážete urobiť veľký zákrok a pozdvihnúť morálku tímu. Neustále na sebe pracujem, nech to je akýkoľvek míľnik. Stále ma teší chodiť na ľad s týmito chalanmi, užívam si ten čas," povedal Anderson pre nhl.com.

"Musíme dať Craigovi uznanie, keďže uspel vo svojom 700. zápase. Pred 15 rokmi som ho trénoval na Floride a má skvelú kariéru," povedal tréner domácich Peter DeBoer.

Strelec víťazného gólu Owen Power sa stal tretím najmladším obrancom histórie Buffala, ktorý rozhodol duel v predĺžení. Kanadský zadák mal len osem dní, keď jeho terajší kolega Anderson debutoval 30. novembra 2002 v profilige za Los Angeles Kings. "Je šialené, ako dlho to dokázal a na tak vysokej úrovni. V prvej tretine predviedol dôležité zákroky pri šanciach súpera. Hral s mnohými chalanmi a prešiel viacerými situáciami. Myslím si, že je obrovským lídrom v tomto mužstve," konštatoval dvadsaťročný Power pre ktorého to bol prvý gól v sezóne.

V rovnakom stretnutí sa gólovo prezentoval aj obranca Rasmus Dahlin. Švéd zaknihoval svoj štrnásty presný zásah a od sezóny 1997/98 sa po  Alexejovi Žitnikovi stal prvým zadákom klubovej histórie, ktorému sa podaril takýto nástrel. Niekdajší ruský hráč ukončil spomínaný ročník s pätnástimi gólmi, 22-ročná opora Sabres je teda na najlepšej ceste k prekonaniu tejto méty.

Florida si z New Yorku odniesla vysokú prehru a pri druhom zásahu hostí si pripísal asistenciu Matthew Tkachuk. Americký útočník tak zaznamenal svoj 60. bod v sezóne a stal sa ôsmym hráčom aktuálneho ročníka, ktorý dosiahol túto métu.