Argentína nedala Poľsku šancu a ovládla skupinu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Argentína nedala Poľsku šancu a ovládla skupinu
Aktualizované
Argentína nedala Poľsku šancu a ovládla skupinu
Argentína nedala Poľsku šancu a ovládla skupinuProfimedia
Rozhodujúci duel skupiny C priniesol argentínsku jazdu od prvej do poslednej minúty. Albiceleste mali stretnutie pod kontrolou, diktovali tempo a dvomi gólmi zdolali svojho súpera. Do osemfinále postupujú z prvého miesta. Poľsko, napriek prehre a víťazstvu Mexika, je taktiež medzi šestnástkou najlepších. V minitabuľke im pri totožnom skóre pomohlo lepšie skóre.

Poľsko - Argentína 0:2 (0:0)

Góly: 46. Mac Allister, 67. Álvarez

Od úvodných sekúnd sa hralo svižne z oboch strán. Na prvé zakončenie sa čakalo do začiatku jedenástej minúty. Lionel Messi prenikol do pokutového územia a zľava pálil k bližšej žrdi, kde bol pripravený Szczesny. Vyrážal na roh.

Aktivitou hýrili najmä hráči Argentíny. O sedem minút neskôr našiel Messi v súperovej šestnástke Acuňu, mieril nepresne. Oveľa presnejšie pálil v 28. minúte zblízka Álvarez, ani on nevyzrel na poľského strážcu svätyne.

Krátko po polhodine hry to priamo z rohu skúšal šikovne Ángel Di María, no svojho spoluhráča z turínskeho Juventusu neprekvapil. Jeho loptu odvrátil na ďalší rohový kop. Poliaci vychádzali z hlbokého bloku a snažili hľadať nakopávanými loptami Lewandowského, ktorý bol osamotený vpredu.

Tlak „Albiceleste“ sa stupňoval. Mac Allister vysunul v 36. minúte Álvareza, ale ani v druhom mikrosúboji zoči-voči Szczesnemu neuspel. Poliak vytiahol dôležitý zákrok.

Akcia pokračovala ďalej a po centri Acuňu hlavičkoval Messi mimo, no rukami do neho vrazil Szczesny a arbiter po kontrole so systémom VAR nariadil pokutový kop. Loptu naň si postavil Messi, no 32-ročný brankár pokračoval v bravúrnom výkone a kapitána Argentíny vychytal.

Priebeh duelu.
Priebeh duelu.Opta by Stats Perform

Čo nevychádzalo Argentínčanom v prvej štyridsaťpäťminútovke, vyšlo im krátko po návrate z polčasovej prestávky. Molina sprava našiel Mac Allistera, ktorý prízemnou strelou k žrdi prekonal Szczesneho – 0:1.

Poliaci odpovedali okamžite. Po Zielińského štandardke hlavičkoval Glik tesne vedľa pravej žrde brankára Martíneza. Futbalisti Poľska pokračovali v urputnom odolávaní náporu útočných vĺn Argentíny. Po Tagliaficovej prihrávke pred bránu zakončoval Mac Allister v 62. minúte do priestoru, kde bol pripravený Szczesny.

Jeho spoluhráči ale neboli pripravení na prihrávku v 68. minúte, ktorú vymyslel Enzo Fernández pre Juliana Álvareza. Útočník Manchestru City sa dokázal cez brániaceho Casha presadiť a ranou do ľavého horného rohu zvýšil na rozdiel dvoch gólov – 0:2.

Štatistiky víťazstva Argentíny.
Štatistiky víťazstva Argentíny.Opta by Stats Perform

O tri minúty na to mohol definitívne stretnutie uzavrieť Messi, ale strelou zvnútra pokutového územia vo svojej typickej pozícii na ľavú nohu brankára neprekonal. Poľsko rýchlym kombináciam Albiceleste nestíhalo. Ďalšia prišla v 74. minúte. Álvarez sa dostal po kolmici Messiho za defenzívu a sprava pálil do bočnej siete.

Päť minút pred záverečným hvizdom mal presný zásah na kopačke po chybe Kiwiora striedajúci Lautaro Martínez, v nájazde mieril mimo priestor troch žrdí poľskej brány.

V nadstavenom čase bývalý futbalista Podbrezovej napravil zaváhanie, keď na čiare zachránil svoj národný tím od tretieho gólu. Vyhlavičkoval lob Tagliafica. A bol to dôležitý moment, pretože vďaka skóre Poliaci postúpili taktiež do osemfinále.