Arsenal porazil Leicester, tri body získal aj Manchester City. Ďalšia strata Liverpoolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal porazil Leicester, tri body získal aj Manchester City. Ďalšia strata Liverpoolu

Aktualizované
Arsenal si upevnil prvé miesto v tabuľke.
Arsenal si upevnil prvé miesto v tabuľke.Profimedia
Futbalisti londýnskeho Arsenalu zvíťazili v sobotňajšom zápase 25. kola anglickej Premier League na ihrisku Leicestru City. Z výhry na pôde Bournemouthu sa tešil Manchester City. FC Liverpool remizoval s Crystal Palace.

FC Everton - Aston Villa 0:2 (0:0)

Góly: 63. Watkins (z 11 m), 81. Buendia

Leeds United - FC Southampton 1:0 (0:0)

Gól: 77. Firpo

Leicester City - Arsenal 0:1 (0:0)

Gól: 46. Martinelli

O jediný gól sa postaral v úvode druhého polčasu Gabriel Martinelli. "Gunners" majú na čele tabuľky dvojbodový náskok pred druhým Manchestrom City. S kapitánskou páskou vo farbách ukrajinskej vlajky odohral duel Oleksandr Zinčenko a Arsenal tak vyjadril podporu krajine, ktorú pred rokom vojensky napadlo Rusko. "Dnes ponesie našu kapitánsku pásku Zinčenko na znak úcty a lásky pri prvom výročí konfliktu na Ukrajine," napísal klub na Twitteri.

West Ham United - Nottingham Forest 4:0 (0:0)

Góly: 70. a 72. Ings, 78. Rice, 85. Antonio

West Ham zdolal doma Nottingham Forest vďaka štyrom gólom v rozpätí 70. až 85. minúty. Prvé dva zaznamenal útočník Danny Ings, ktorý sa strelecky presadil prvýkrát od januárového prestupu z Aston Villy. West Ham poskočil z pásma zostupu na 16. priečku. 

AFC Bournemouth - Manchester City 1:4 (0:3)

Góly: 83. Lerma - 15. Alvarez, 29. Haaland, 45. Foden, 51. Mepham (vl.)

Favorit rozhodol o svojej výhre už v prvom polčase, kedy strelil tri góly. Po zmene strán prišiel vlastný zásah a v závere Bournemouth iba upravil konečný výsledok a pokazil čisté konto Manchestru City, ktorý má stratu dva body na prvý Arsenal, no odohral o jeden zápas navyše.

Crystal Palace - Liverpool FC 0:0

Zverenci trénera Kloppa v tejto sezóne nevedia chytiť dych a v dueli s Crystal Palace získali len jeden bod, ktorý ich posúva na 7. miesto tabuľky. Ich súper je dvanásty.