Arsenal späť na čele, Manchester United klope na dvere TOP 4

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal späť na čele, Manchester United klope na dvere TOP 4

Aktualizované
Hráči Manchestru United oslavujú víťazný gól Rashforda.
Hráči Manchestru United oslavujú víťazný gól Rashforda.Profimedia
Hráči londýnskeho Arsenalu si schuti zastrieľali proti poslednému Nottinghamu Forest a vrátili sa na prvé miesto anglickej Premier League.

Už v piatej minúte otvoril skóre Gabriel Martinelli po prihrávke Bukaya Saku. Práve Saka nedohral ani prvú tretinu duelu, keď sa musel predčasne porúčať zo zápasu po zákroku Renana Lodiho.

Domáci mali ďalšie možnosti, no nevyužili ich. Najväčšiu za Forest spálil krátko pred polčasom Jesse Lingard.

Ak Nottingham dúfal v zamotanie stretnutia, veľmi sa mýlil, pretože už v 57. minúte bol rozdiel štvorgólový. Reiss Nelson, ktorý striedal zraneného Saku, pridal dva góly, výstavný zásah sa podaril Thomasovi Parteymu.

Oba celky viackrát prestriedali, čakalo sa len na konečnú podobu výsledku. Tú zaobstaral Martin Ödegaard menej ako štvrťhodinu pred koncom.

Arsenal sa vrátil na prvé miesto tabuľky o dva body pred Manchester City, zatiaľ čo Forest je posledný s trojbodovým mankom na sedemnásty Southampton.

Arsenal FC - Nottingham Forest 5:0 (1:0)

Góly: 5. Martinelli, 49. a 52. Nelson, 57. Partey, 78. Ödegaard

Druhý nedeľňajší duel zaobstarali hráči Manchestru United a West Hamu. V dejstve číslo jedna to bolo predovšetkým o nepresnostiach Marcusa Rashforda, ktorý sa dlho zastreľoval.

Jeho chvíľa prišla v 38. minúte po fantastickom centri Christiana Eriksena. Pred malým vápnom sa dostal pred svojho strážcu a hlavou prekonal Lukasza Fabianskeho

Poľský brankár musel cez polčas striedať, vystriedal ho Alphonse Areola. Francúzsky gólman sa prizeral, ako rovnako nepresne strieľal Cristiano Ronaldo.

Domáca obrana začala v záverečnej dvadsaťminútovke horieť - museli brániť čoraz viac štandardiek, Hammers nemali na čo čakať.

Koncovku Michaila Antonia i Kourta Zoumu vyškriabal na roh David de Gea, na opačnej strane trafil ľavú tyč striedajúci Fred

V poslednej nadstavenej minúte zrazil koncovku Jarroda Bowena pred bránkovou čiarou Harry Maguire, de Gea zase Declana Ricea. Dráma to bola do poslednej sekundy.

Na jej konci sa Red Devils dostávajú na piate miesto o bod za Newcastle, zverenci Erika ten Haga majú súboj k dobru. West Ham zostáva po víkende na 13. pozícii.

Manchester United - West Ham United 1:0 (1:0)

Gól: 38. Rashford