Arsenal splnil povinnosť, Betis vyhral proti AS Rím a Karabach šokoval Olympiakos

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal splnil povinnosť, Betis vyhral proti AS Rím a Karabach šokoval Olympiakos

Arsenal splnil povinnosť, Betis vyhral proti AS Rím a Karabach šokoval Olympiakos
Arsenal splnil povinnosť, Betis vyhral proti AS Rím a Karabach šokoval OlympiakosProfimedia
Futbalisti Arsenalu potvrdili úlohu favorita a v skupinovej fáze Európskej ligy zdolali na vlastnom trávniku nórsky Bodo/Glimt.

Veľké prekvapenie sa zrodilo na pôde Olympiakosu, kde hladko 3:0 triumfovali hráči Karabachu. Vedenie doma neudržal AS Rím, proti španielskemu Betisu prehral. Feyenoord Rotterdam v základnej zostave s Dávidom Hanckom vyhrával proti dánskemu Midtjyllandu 2:0, nakoniec iba remizoval 2:2.

Skupina A

Arsenal - Bodo/Glimt 3:0 (2:0)

Góly: 23. Nketiah, 28. Holding, 84. Vieira

"Gunners" smerovali za tromi bodmi od začiatku. Robili prievan v defenzíve hostí a do vedenia sa dostali počas 23. minúty, kedy Martinelli trafil žrď a odrazenú loptu nasmeroval do prázdnej bránky Eddie Nketiah. Na druhý presný zásah sa nečakalo dlho. Ešte predtým Vieira zoči-voči neprekonal Hajkina, no obranca Rob Holding po centri sprava mieril z hranice bieleho bodu nechytateľne k žrdi.

Napriek tomu, že Bodo/Glimt po prestávke herne ožilo, hráči Arsenalu mali stretnutie pod kontrolou. Brankár Matt Turner sa musel vytiahnuť predovšetkým pri zakončení Pellegrina spred päťky. V závere stretnutia ukázal svoje majstrostvo Gabriel Jesus. Po individuálnej akcii prihral a Fábio Vieira sa zblízka nemohol pomýliť, čím stanovil konečný výsledok.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

tabuľka skupiny A

Skupina B

Fenerbahce - AEK Larnaka 2:0 (1:0)

Góly: 26. Batshuayi, 79. Mamas (vl.)

Stade Rennes - Dynamo Kyjev 2:1 (1:1)

Góly: 23. Terrier, 89. Doué – 33. Cygankov

tabuľka skupiny B

Skupina C

AS Rím - Real Betis 1:2 (1:1)

Góly: 34. Dybala (pen.) – 40. G. Rodríguez, 88. L. Henrique

Rimanom sa už v piatej minúte zranil Zeki Çelik. V trinástej mohli inkasovať, ale strelu Nabila Fekira zastavila žrď a v dvadsiatejdruhej sa práve tento francúzsky futbalista porúčal z ihriska pre zdravotné problémy. Tímu Josého Mourinha pomohol po polhodine hry pokutový kop, ktorý premenil Paulo Dybala. Krásnou strelou z diaľky pomerne rýchlo vyrovnal Guido Rodríguez.

Domáci si mohli vziať vedenie naspäť v úplnom závere úvodného dejstva, kedy Zaniolo opečiatkoval brvno a Dybala nechal vyniknúť brankára Claudia Brava. Čiľan sa blysol aj v 51. minúte pri strele Bryana Cristanteho zvnútra malého vápna. Nevyužité šance vyšli AS veľmi draho. Krátko pred koncom otočil skóre na stranu sevillského mužstva Luiz Henrique. S gólom a asistenciou sa stal hrdinom.

Zmar celku z "večného mesta" korunoval červenou kartou Zaniolo.

tabuľka skupiny C

Skupina D

Sporting Braga - Royale Union Saint-Gilloise 1:2 (0:0)

Góly: 49. A. Ruiz – 86., 90+4. Nilsson

tabuľka skupiny D

Skupina F

FC Midtjylland - Feyenoord Rotterdam 2:2 (0:2)

Góly: 54. Isaksen, 85. Juninho – 21. Szymański, 45. Kökçü (pen.)

Slovenský obranca Dávid Hancko odohral celé stretnutie a videl žltú kartu pri remíze jeho tímu, ktorý strelil dva góly už v prvom polčase. Domáci po zmene strán vyrovnali. Body sa preto delili.

tabuľka skupiny F

Skupina G

SC Freiburg - FC Nantes 2:0 (0:0)

Góly: 48. Kyereh, 72. Grifo

Olympiakos - FK Karabach 0:3 (0:0)

Góly: 68. Owusu, 82. Vešović, 86. Šejdajev

tabuľka skupiny G