Atlantická divízia vyhrala All-Star NHL, cenu MVP získal Matthew Tkachuk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlantická divízia vyhrala All-Star NHL, cenu MVP získal Matthew Tkachuk
Aktualizované
Bratia Tkachuckovi Matthew (vľavo) a Brady (vpravo) si spoločne zahrali a dokonca aj vyhrali.
Bratia Tkachuckovi Matthew (vľavo) a Brady (vpravo) si spoločne zahrali a dokonca aj vyhrali.Profimedia
Hokejisti Atlantickej divízie vyhrali Zápas hviezd NHL, počas dvoch duelov strelili až sedemnásť gólov vrátane troch hetrikov.

Pacifická divízia - Centrálna divízia 4:6 (2:3)

Góly: 4. McDavid (Karlsson), 8. Pettersson (Horvat, Fiala), 17. Pettersson (Fiala, Skinner), 18. Karlsson (Draisaitl) – 4. MacKinnon (Rantanen), 7. S. Jones (Tarasenko), 9. MacKinnon (Rantanen, Makar), 11. Keller (Tarasenko, S. Jones), 16. Tarasenko (Keller, Saros), 19. Keller (S. Jones, Tarasenko)

Hráči Pacifickej divízie boli aktívnejší, ale prvé šance zlikvidoval brankár Hellebuyck. Následne otvoril skóre MacKinnon. Vyrovnať dokázal McDavid a Pettersson poslal svoj tím do vedenia. Gól nakoniec neplatil, keďže tréner Centrálnej divízie Peter DeBoer si zobral challenge a ten odhlalil ofsajd. Komická situácia v zápase hviezd pobavila hráčov aj divákov.

Zo stretnutia hraného na dva desaťminútové polčasy sa následne stala menšia prestrelka. Postupne pribúdali góly zhodne po jednom na oboch stranách. Zmenil to po osemnástich sekundách druhého dejstva Keller, po jeho bekhende viedli "centrálčania" 4:2 a zásahom Tarasenka mali prakticky vyhraté.

Petterson však znížil na 3:5 a tlak sa zvyšoval. Karlsson najskôr trafil žrď, svoju druhú v dueli, následne sa aj presadil, takže to bolo iba o jeden zásah. Pacifická divízia ale vyrovnanie nedopustila a postúpila do finále.

Atlantická divízia - Metropolitná divízia 10:6 (3:4)

Góly: 1. M. Tkachuk (Barkov, B. Tkachuk), 5. Larkin (M. Tkachuk), 7. B. Tkachuk (M. Tkachuk, Barkov), 8. Suzuki (Marner, Ullmark), 14. M. Tkachuk (Barkov), 15. Kučerov, 16. Suzuki (Pastrňák), 17. M. Tkachuk (Barkov, B. Tkachuk), 20. Larkin, 20. Pastrňák - 6. Gaudreau (Panarin), 6. Gaudreau (Panarin), 7. Crosby (Ovečkin), 11. Gaudreau (Panarin), 12. Crosby (Ovečkin), 13. Ovečkin (Fox, Crosby)

Atlantická divízia mala skvelý štart do zápasu, už po 36 sekundách otvoril skóre Matt Tkachuk a pridal sa Larkin, ale zabral Gaudreau a Metropolitná divízia otočilia skóre. V polčase ešte prehrávala, no následne sa presadili aj Ovečkin s Crosbym a bolo to 6:4. Záver však patril znova hokejistom v zápise písaného domáceho tímu.

Tí sa postarali o šesť gólov v rade, hetrik dokonal Matt Tkachuk, k tomu pridal dve asistencie. Do finále, ktoré začne o 23:00, teda postúpila Atlantická divízia. Prvýkrát od roku 2012 sa stalo, že v jednom tíme si na All-Star zahrali bratia. Vtedy to boli Sedinovci, teraz Matt a Brady Tkachuckovci.

Finále

Centrálna divízia - Atlantická divízia 5:7 (0:3)

Góly: 1. M. Tkachuk (B. Tkachuk), 5. Kučerov (Marner, M. Tkachuk), 10. Larkin (Marner), 13. Larkin (Marner, Kučerov), 18. Pastrňák, 19. Larkin, 20. Dahlin – 15. Rantanen (MacKinnon, Makar), 19. Robertson (Morrissey), 20. Keller, 20. MacKinnon (Makar), 20. Makar (Rantanen)

Atlantická divízia pristúpila k finálovému stretnutiu veľmi zodpovedne a brankár Ullmark si dokonca udržal v prvom polčase čisté konto. Navyše sa presadili jeho spoluhráči, postupne Tkachuk, Kučerov i Larkin. Rozbehnutý tím trénera Jima Montgomeryho smeroval za celkovým víťazstvom a poľavil až za rozhodnutého stavu. Spomínaný Larkin dokonal tretí hetrik dňa.

Rantanen znížil až necelých šesť minút pred koncom, čo bolo dosť neskoro, takže mužstvo Atlantickej divízie sa tešilo z celkového prvenstva, svojho prvého v histórii. Zaujímavosťou bol aj fakt, že 41 sekúnd pred záverom fauloval Jones protivníka Dahlina a ten mal k dispozícii samostatný nájazd. Jediný nedovolený zákrok dňa švédsky bek "Demitrovkou" nepotrestal, no krátko po následnom buly to odčinil.

Cenu MVP pre najužitočnejšieho hráča získal Matthew Tkachuk z víťazného celku. Dokázal streliť štyri góly vrátane jedného hetriku a pridal tri asistencie.