Atlético zlyhalo na ihrisku Cádizu, Lewandowski vykúpil Barcelonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético zlyhalo na ihrisku Cádizu, Lewandowski vykúpil Barcelonu

Aktualizované
Barcelona sa presadila vďaka Lewandowskemu až v tretej minúte nadstavenia.
Barcelona sa presadila vďaka Lewandowskemu až v tretej minúte nadstavenia.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid prišli o bod v Cádize v deviatej minúte nadstavenia. Pridaná porcia, naopak, pomohla Barcelona. Lewandowski rozhodol duel s Valenciou. Sevilla stále čaká na domáce víťazstvo.

Valencia - FC Barcelona 0:1 (0:0)

Gól: 90.+3 Lewandowski

"Blaugranas" nevedeli nájsť recept na prekonanie domácej defenzívy. Mohli dokonca prehrávať. V 50. minúte sa presadil Lino, no systém VAR si predtým všimol ruku jeho spoluhráča Andrého. Barcelona vytvorila v závere tlak a v tretej minúte nadstavenia sa dočkala vytúženého zásahu. Trinástym gólom v sezóne ju vykúpil najlepší strelec La Ligy Robert Lewandowski.

Katalánci sa vďaka tretiemu víťazstvu v rade dostali na čelo neúplnej tabuľky. Majstrovský Real Madrid nazbieral rovnaký počet 31 bodov a má k dobru nedeľný súboj s predposlednou Gironou.

FC Sevilla - Rayo Vallecano 0:1 (0:0)

Gól: 61. García

Sevilla nezvíťazila v treťom súboji za sebou a v neúplnej tabuľke figurujú až na šestnástej priečke tesne nad pásmom zostupu. Na domácom trávniku Andalúzania nevyhrali ani jedno zo šiestich vystúpení. Vallecano zdolalo Sevillčanov prvýkrát po 22 rokoch. Po hodine hry sa o to zapríčinil García

Cádiz - Atlético Madrid 3:2 (1:0)

Góly: 1. Bongonda, 81. Alex, 90.+9 Sobrino - 85. Hernandéz (vlastný), 89. Joao Félix

Zverenci Diega Simeoneho prehrávali dvojgólovým rozdielom, no napriek tomu dokázali v závere stretnutia vyrovnať. V dlhom nadstavení zaútočili hráči Cádizu po pravom krídle. Loptu odcentroval do šestnástky Alejo a našiel Sobrina, ktorý zariadil druhé víťazstvo svojho mužstva v aktuálnom ročníku.

Madridský celok po vypadnutí z Ligy majstrov zaknihoval druhý negatívny výsledok v krátkom čase. V La Lige Atlético prehralo po piatich zápasoch. 

UD Almería - Celta Vigo 3:1 (0:1)

Góly: 52. Lazaro, 60. De la Hoz, 90.+6 Eguaras - 25. Veiga. ČK: 32. Veiga (Celta)

Vigo síce od 25. minúty viedlo, o sedem minút neskôr však strelec gólu Gabriel Veiga dostal červenú kartu a domáci strhli víťazstvo na svoju stranu tromi gólmi po zmene strán. Celta čaká na úspech päť zápasov, z ktorých štyrikrát prehrala. Almería dosiahla štvrté víťazstvo v sezóne. Slovenský futbalista Martin Šviderský (Almería) sedel na lavičke.