Balič bude hrať za Mostar, zaujímavé posily pre Spartu či Aris

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Balič bude hrať za Mostar, zaujímavé posily pre Spartu či Aris

Andrija Balič opúšťa Slovensko a bude hrať v Bosne.
Andrija Balič opúšťa Slovensko a bude hrať v Bosne.TASR
Chorvátsky futbalista Andrija Balič (26) bude v sezóne 2023/24 nastupovať za Zrinjski Mostar v najvyššej súťaži v Bosne a Hercegovine.

Na Slovensku veľmi dobre známy hráč bol od roku 2020 súčasťou DAC 1904 Dunajská Streda. Za tím zo Žitného ostrova odohral dokopy 74 zápasov a strelil sedemnásť gólov. Veľmi dobre mu vyšla jarná časť predošlého ročníka na hosťovaní v Banskej Bystrici.

Niekdajší veľký talent chorvátskeho futbalu opúšťa Slovensko po tri a pol roku. V minulosti Balič hral aj za Hajduk Split či Udinese. V mužstve súpera Slovana Bratislava z predkola Ligy majstrov sa stretne aj s ďalšou posilou, ktorou sa stal Stipe Radič. Zrinjski má v tíme až štrnásť Chorvátov.

Štatistiky Baliča.
Štatistiky Baliča.Flashscore

Zaujímavú posilu získala Sparta Praha, ktorá pravý kraj defenzívy vystužila ekvádorským obrancom Ángelom Preciadom. Za národný tím odohral 34 stretnutí, pravidelnou súčasťou základnej zostavy bol aj na MS 2022 v Katare. Od roku 2020 bol súčasťou belgického Genku.

Na ďalšie hosťovanie do cyperského Arisu Limassol sa z Fiorentiny vydáva skúsený ruský útočník Aleksandr Kokorin, v predošlej sezóne najlepší strelec tímu. Svojimi gólmi má trápiť defenzívy aj v Európskej lige, kde sa tento celok dostal z play-off po tom, ako vyradil Slovan.

Profesionálnu kariéru ukončil brazílsky stredopoliar Sandro. Najznámejší je z pôsobenia v Tottenhame, nastupoval však aj za QPR, WBA, Janov, Udinese či naposledy Belenenses. S tým sa rozlúčil pred rokom, odvtedy bol bez klubu. 

Aktívne boli aj belgické celky. Standard Lutych získal zo Southamptonu krídelníka Moussu Djenepa a z Newcastle prichádza na hosťovanie defenzívny stredopoliar Isaac Hayden. Genk sa posilnil o Andiho Zeqiriho z Brightonu a Zakariu El Ouahdiho.

Štatistiky Djenepa.
Štatistiky Djenepa.Flashscore

Skupinovú fázu Ligy majstrov s Antverpami si zahrá krajný bek Owen Wijndal hosťujúci z Ajaxu. Nampalys Mendy zas vymenil Leicester, ktorý vypadol z Premier League za Lens, rovnako hrajúci "milionársku súťaž".

Niekdajší výborný kanonier Rangers Alfredo Morelos si po skončení zmluvy dlho nevedel nájsť klub. Góly má strieľať za brazílsky Santos. Olympiakos sa posilnil o skúsených útočníkov Stevana Jovetiča, bývalého člena Manchestru City a Daniela Podenca. Portugalčan prichádza na hosťovanie z Wolves.

Marco Benassi ukončil zmluvu s Fiorentinou a stal sa voľným hráčom. Do Slavie prišiel za rovný milión eur rumunský bek Andres Dumitrescu.

Jovetič posledné sezóny hrával za Herthu.
Jovetič posledné sezóny hrával za Herthu.Flashscore