Banská Bystrica sa na Spiši znova ujala vedenia, Nové Zámky porazili Zvolen

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica sa na Spiši znova ujala vedenia, Nové Zámky porazili Zvolen

Aktualizované
Banská Bystrica vyhrala na Spiši tretí zápas série, znova sa ujala vedenia
Banská Bystrica vyhrala na Spiši tretí zápas série, znova sa ujala vedeniaProfimedia
Hokejisti Banskej Bystrice triumfovali v treťom štvrťfinálovom stretnutí play-off Tipos extraligy na ľade Spišskej Novej Vsi 5:2. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa dostali do vedenia 2:1. Rovnaký stav je aj v ďalšej sérii medzi Novými Zámkami a Zvolenom po tom, ako "býci" doma uspeli a znížili. Štvrté dueli sú na programe už v pondelok 20. marca.

HK GROTTO Spišská Nová Ves – HC '05 Banská Bystrica 2:5 (1:2, 1:3, 0:0)

Góly: 18. Bortňák (Vandas), 27. Rapáč (Valach, Ulander) – 12. Šoltés (Ryczek, Kontos), 16. Šoltés (Ďatelinka, Kontos), 25. Gašpar (Bíreš, Bačik), 33. Kontos (Watling, Šoltés), 35. Tamáši (Gašpar, Kojo)

/stav série: 1:2/

Banská Bystrica začala v prvej tretine lepšie, keď po dvoch góloch Dávida Šoltésa viedla 2:0. Domáci v 18. minúte znížili po zakončení Dalibora Bortňáka. Na začiatku druhej časti využili hostia vďaka Rastislavovi Gašparovi presilovú hru a dostali sa opäť do dvojgólového vedenia.

Spišiaci za krátko znížili po teči kapitána Branislava Rapáča na 2:3. Bystrica však pridala v druhej tretine ešte dva góly, keď sa najprv presadil Kristoff Kontos a potom Alex Tamáši. V bránke domácich nahradil Melicherčíka jeho kolega Surák. Ten síce neinkasoval a "barani" sa nepresadili ani v power-play, ale na ich výhre to nič nezmenilo.

HC Mikron Nové Zámky - HKM Zvolen 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Góly: 8. Loggins (Johnson, Hatala), 27. Faith, 28. T. Mikúš (Jackson, Farley), 48. Mamčics (Ligas, Faith), 60. T. Mikúš (Farley) - 39. Stupka (Kubka, Hain), 40. Messner (Bondra)

Domáci sa ujali vedenia v prvej tretine, keď sa v 8. minúte presadil Troy Loggins. V polovici duelu Nové Zámky zvýšili už na 3:0 po góloch Romana Faitha a Tomáša Mikúša. Zvolen na konci druhej tretiny dokázal počas necelej minúty znížiť na 2:3. Na presný zásah Václava Stupku nadviazal využitou presilovou hrou Joel Messner.

Strelou od modrej čiary dostal Robert Mamčics domácich do vedenia 4:2. Strelil svoj prvý gól v sezóne. V poslednej minúte zápasu ešte Tomáš Mikúš upravil strelou do prázdnej bránky na 5:2.