Banská Bystrica si udržala žiadaného kapitána, chce sa pobiť o prvú šestku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Banská Bystrica si udržala žiadaného kapitána, chce sa pobiť o prvú šestku

Stredoslováci veria v hornú polovicu tabuľky.
Stredoslováci veria v hornú polovicu tabuľky. TASR
Futbalisti Banskej Bystrice vstupujú do súťažnej sezóny v kalendárnom roku 2023 už v sobotu 4. februára osemfinálovým zápasom Slovnaft Cup-u (Slovenského pohára) proti Slovanu Bratislava, ktorý sa odohrá na domácich Štiavničkách. Následne odohrajú prvý jarný ligový duel v piatok 10. februára opäť doma proti Trenčínu.

Dukla absolvovala iba štvortýždňovú prípravu, v rámci ktorej mali týždenné sústredenie v Prahe. "Veríme, že tento čas bol dostačujúci na to, aby sme sa pripravili na jarnú časť sezóny 2022/2023. Nečaká nás nič ľahké. Je to pre nás výzva, ideme sa totiž pobiť o prvú šestku v tabuľke a urobíme všetko pre to, aby sme v nej boli. Prioritným cieľom však zostáva udržať mužstvo v najvyššej súťaži," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici športový riaditeľ MFK Dukla Jozef Mores.

Vyjadril sa aj k minimálnemu pohybu v kádri, keď z mužstva odišli iba Cyriaque Mayonga a Lukáš Gašparovič a namiesto nich prišli Adrián Káčerík z L. Mikuláša a Gabriel Demian z Norimbergu:

"Máme konkurencieschopných hráčov. Po dvoch odchodoch sme zrealizovali dva príchody a máme ešte pár dní, aby sme doplnili defenzívu aspoň jedným transferom. Uvedomujeme si, že naša defenzívna nebola v jesennej časti podľa predstáv, dostali sme najviac gólov. Avšak útočnú fázu máme na veľmi dobrej úrovni, na ofenzívu sa dá pozerať. V defenzíve vidíme ešte veľký priestor na zlepšenie. Verím, že sme dobre pripravení a zvládneme stanovené ciele."

Banskobystrického trénera Michala Ščasného teší hlavne fakt, že gro mužstva zostalo pohromade a z tímu neodišiel žiaden kľúčový hráč. "Som rád, že chalani zostali pohromade, bol tam záujem o nášho kapitána Polievku ale aj ďalších hráčov. Nik neodišiel, zostala tu kvalita a to je pre mňa tá najväčšia zimná ´posila´. Dúfam, že sa nik nezraní v sobotňajšom pohárovom zápase so Slovanom a odohráme ho so cťou a budeme sa prezentovať dobrou hrou," uviedol.

Najväčší záujem počas zimy zo strany iných klubov bol o kapitána Dukly Róberta Polievku. Napokon však zostáva pod Urpínom a pomôže mužstvu udržať najvyššiu súťaž aj pre nasledujúcu sezónu, k čomu povedal:

"Každé mužstvo, ktoré má reálnu šancu dostať sa do prvej šestky, teda nadstavbovej časti o titul, urobí všetko, aby tam bolo. My sa pozeráme na seba, nie na iných. Vieme, kde je naša kvalita, o čo sa môžeme oprieť. Najhlavnejším cieľom je, aby sme ligu zachránili, a to je v našich silách. Na jar určite sa začne z ostra. Musíme byť na všetko pripravení."

Pozrite si tabuľku Fortuna ligy.

prípravné zápasy Banskej Bystrice pred jarnou časťou:

MFK Dukla Banská Bystrica - FC Tatran Prešov 4:2

MFK Dukla Banská Bystrica – Zemplín Michalovce 1:2

1. SK Prostějov – MFK Dukla Banská Bystrica 0:5

FK Mladá Boleslav – MFK Dukla Banská Bystrica 4:3

MFK Dukla Banská Bystrica – FC Košice 4:1