Barcelona opäť rieši trénerskú pozíciu, prezident zvažuje prepustenie Xaviho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona opäť rieši trénerskú pozíciu, prezident zvažuje prepustenie Xaviho

Xavi opäť púta pozornosť.
Xavi opäť púta pozornosť.Profimedia
Je možné, že Barcelona vyriešila otázku trénera pre budúcu sezónu len na niekoľko týždňov. Xavi (44) v priebehu apríla zmenil svoje januárové rozhodnutie skončiť, teraz si však slovami o finančnej stránke a konkurencieschopnosti katalánskeho klubu urobil silného nepriateľa.

Barcelona včera nastúpila proti Almeríi a vyjadrenia na predzápasovej tlačovej konferencii prezidenta nepotešili, Joan Laporta podľa tlače zvažuje svoje ďalšie kroky a reálne je v hre ukončenie Xaviho zmluvy.

"Pokúsime sa konkurovať Realu Madrid, Culé podľa mňa musia pochopiť, že sme v úplne inej situácii, najmä ekonomickej. Finančná situácia už nie je taká ako pred 25 rokmi, už nemôžeme ukazovať na hráčov a kupovať ich. V porovnaní s inými klubmi jednoducho nemáme rovnaké podmienky, konkurencia je v tomto smere pred nami," nechal sa počuť Xavi.

"Fanúšikovia Barcelony to musia pochopiť. Neznamená to, že nechceme byť konkurencieschopní, ale taká je jednoducho súčasná situácia Barcelony. Potrebujeme stabilitu a čas, ale určite sa o to pokúsime," dodal.

Štyridsaťštyriročný bývalý stredopoliar je barcelonskou legendou, za klub odohral 767 zápasov a so svojimi spoluhráčmi získal množstvo trofejí. Ďalšiu pridal pred rokom ako tréner, keď doviedol Kataláncov k španielskemu titulu. Jeho zmluva platí do júna 2025 a svoje rozhodnutie odísť stiahol koncom apríla. Otázkou teraz je, či nadchádzajúce dva ligové zápasy budú jeho poslednými na lavičke Blaugranas.

Slová týkajúce sa Vitora Roqueho by tiež mohli viesť k predčasnému ukončeniu spolupráce. Devätnásťročný brazílsky útočník mal pôvodne prísť na Pyrenejský polostrov až o mesiac a pol, ale v januári sa Barcelona rozhodla pre skorší príchod z Paranaense, talentovaný futbalista sa zatiaľ nepresadil a v lete pravdepodobne odíde na hosťovanie.

"Nechceli sme nič uponáhľať, prestup sme naplánovali po sezóne, aby mohol dovtedy pravidelne hrávať a učiť sa ako hráč. Potom sa zranili Gavi a Balde, naskytla sa šanca na zimný príchod a my sme sa rozhodli, že to bude najlepšie preňho aj pre klub, pretože bude môcť trénovať, spoznať spoluhráčov a prostredie a v lete tak zabojovať o miesto v zostave. Sám tomu nerozumiem. Učí sa, ale v tíme sú hráči, ktorí podávajú lepšie výkony, a preto nastupuje tak málo," vysvetľuje situáciu okolo Brazílčana Xavi.