Barcelona prišla o pilier v strede poľa: Pedri bude chýbať niekoľko týždňov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona prišla o pilier v strede poľa: Pedri bude chýbať niekoľko týždňov

Pedri bol v ostatnom období vo výbornej forme a pri streleckej chuti. Teraz si musí doliečiť stehenný sval.
Pedri bol v ostatnom období vo výbornej forme a pri streleckej chuti. Teraz si musí doliečiť stehenný sval.Reuters
Stredopoliar Barcelony Pedri (20) si pri domácej remíze 2:2 s Manchestrom United v úvodnom šestnásťfinále Európskej ligy poranil stehenný sval. Španielske médiá v piatok informovali, že reprezentant "La Furia Roja" nepomôže Kataláncom minimálne štyri týždne.

Pedri hral v remízovom súboji do štyridsiatej minúty, keď po jednej z prihrávok, nikým neatakovaný, zacítil bolesť v stehennom svale. V stretnutí pokračovať nemohol, nahradil ho Sergi Roberto. 

V oficiálnom vyhlásení Barcelony sa neuvádza presná dĺžka hráčovej absencie, no viaceré španielske denníky uviedli, že to bude minimálne mesiac. Znamená to stopku nielen pre budúcotýždňovú odvetu na Old Trafford, ale tiež súboj Copa del Rey proti Realu Madrid.

"Pedri si poranil pravý stehenný sval. Táto správa je pre Barcu skutočnou ranou, pretože v poslednom čase bol v obrovskej forme a zohral kľúčovú úlohu pri dlhej sérii bez prehry," uvádza sa v stanovisku.

Katalánci neprehrali sedemnásť zápasov v rade naprieč všetkými súťažami, v ktorých trinásťkrát zvíťazili a v dvoch prípadoch remizovali. Naposledy nestačili v závere októbra doma na mníchovský Bayern. V spomínanom období pomohol Pedri mužstvu piatimi presnými zásahmi. 

"Blaugranas" aktuálne vedú tabuľku La Ligy s 56 bodmi. Najbližšie sa v nedeľu stretnú s Cádizom. Druhý Real Madrid má manko ôsmich bodov.