Bartyová po ukončení kariéry späť na Australian Open. Bude v tíme mladej krajanky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bartyová po ukončení kariéry späť na Australian Open. Bude v tíme mladej krajanky

Minuloročná majsterka sa objaví v Melbourne Parku.
Minuloročná majsterka sa objaví v Melbourne Parku. Profimedia
Na tohtoročné podujatie Australian Open sa vráti Ashleigh Bartyová (26). Austrálčanka bude mentorkou tamojšej nádeje Olivie Gadeckiovej (20), ktorá na prvý grandslamový turnaj sezóny dostala divokú kartu.

Bývalá svetová jednotka ukončila kariéru vlani v marci, krátko po tom, ako prerušila 44 rokov trvajúce čakanie svojej rodnej krajiny na domáceho šampióna na Australian Open. Svetová hráčka číslo 202 Gadeckiová na United Cupe v Sydney uviedla, že Bartyová bude v jej tábore na turnaji, ktorý odštartuje 16. januára v Melbourne Parku.

"Mala som naozaj šťastie, že som ju vždy mohla kontaktovať, ak som mala nejaké otázky alebo ak som potrebovala radu. Vždy mi bola k dispozícii," povedala Gadeckiová a doplnila, že s minuloročnou víťazkou si veľmi dobre rozumie:

"Najlepšie na tom je, že sa ku mne jednoducho správa ako k normálnemu človeku a v tomto smere si dokážeme porozumieť. Mimo kurtu je to rovnako dôležité ako na kurte." Mladá tenistka sa na Australian Open pripraví budúcotýždňovým turnajom Hobart International.