Boston sa nevzdáva, odvrátil druhý mečbal a dostáva Miami pod tlak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Boston sa nevzdáva, odvrátil druhý mečbal a dostáva Miami pod tlak
Najlepší strelec duelu White (vpravo) si plnil aj defenzívne úlohy. Na fotografii sa snaží zastaviť Martina z Miami.
Najlepší strelec duelu White (vpravo) si plnil aj defenzívne úlohy. Na fotografii sa snaží zastaviť Martina z Miami.Profimedia
Basketbalisti Bostonu Celtics prehrávali vo finále Východnej konferencie play-off NBA na zápasy 0:3, ale dvomi triumfami po sebe odvrátili katastrofu. Jedno víťazstvo ich teraz delí od toho, aby si vynútili siedmy duel a spolu s tým sa postarali o dokonalý obrat.

Boston Celtics - Miami Heat 110:97

/stav série 2:3/

Celtics v piatom stretnutí ani raz neprehrávali, od začiatku dominovali, pričom najväčší náskok (24 bodov) dosiahli v úvode posledného dejstva. Heat síce zabralo, ale na menej ako dvojcifernú stratu sa nedostalo. Aj preto prišlo o druhý zo série troch mečbalov, tretí môže premeniť v noci zo soboty na nedeľu.

Môže za to aj bostonská strelecká légia - až štyria domáci hráči zaznamenali viac bodov ako najlepší basketbalista Miami. Derrick White nastrieľal 24 bodov, Marcus Smart 23, Jaylen Brown a Jayson Tatum po 21.

Tatum mal veľmi blízko k triple-double, keď osemkrát loptu doskočil a pripísal si aj 11 asistencií. Na strane hostí bolo maximum 18 bodov Duncana Robinsona.