Brunson zažiaril 44 bodmi a doviedol Knicks k tretej výhre, piaty zápas vyhral i Denver

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brunson zažiaril 44 bodmi a doviedol Knicks k tretej výhre, piaty zápas vyhral i Denver

Brunson bol v piatom zápase série nezastaviteľný.
Brunson bol v piatom zápase série nezastaviteľný.Profimedia
Basketbalisti New Yorku a Denveru vyhrali piate zápasy druhého kola play-off NBA a ujali sa vedenia v sériách 3:2. Newyorčania nedali šancu Indiane, keď aj vďaka 44 bodom Jalena Brunsona (27) triumfovali 121:91. Denver bojoval s Minnesotou, ktorú napokon zdolal 112:97. Triumf obhajcov titulu režíroval Nikola Jokič (29) so 40 bodmi, 13 asistenciami a siedmimi doskokmi.

NY Knicks - Indiana 121:91

/stav série 3:2/

Knicks viedli v polčase o 15 bodov a po tretej časti o 21 bodov. Pacers nepomohlo ani to, že premenili 12 z 27 trojok a 17 z 22 trestných hodov, pretože výrazne zaostávali na doskoku - 29:53. Okrem toho 18-krát loptu stratili.

"Stále potrebujeme ešte jedno víťazstvo, nemôžeme byť spokojní. Musíme naďalej vedieť, čo je naším cieľom a nepoľaviť. Ak sa v tejto lige uspokojíte, vždy vás niekto veľmi rýchlo vráti na zem," uviedol tréner New Yorku Tom Thibodeau. Jeho tím bude chcieť spečatiť postup vo štvrtok. Knicks útočia na prvú účasť vo finále Východnej konferencie od roku 2000.

Brunson bol hviezdou utorkového duelu, keď trafil 18 z 35 striel a pridal sedem asistencií. Josh Hart zaznamenal 18 bodov a 11 doskokov, Alec Burks tiež 18 bodov. Okrem Juliusa Randlea a Bojana Bogdanoviča Knicks opäť chýbali pivot Mitchell Robinson a strelec O.G. Anunoby.

Pacers viedol Pascal Siakam s 22 bodmi, Myles Turner ich dal 16 a Tyrese Haliburton pridal 13 bodov.

Denver - Minnesota 112:97

/stav série 3:2/

Denver viedol nad Minnesotou v polčase len o šesť bodov, ale v druhom polčase natiahol náskok na 18 bodov. Aj keď súper deficit postupne mazal, Nuggets si prišli po pohodlné víťazstvo. A to zásluhou Jokiča, nedávno zvoleného za MVP sezóny, ktorý nestratil ani jednu loptu.

"Jednoducho vystreľ a tú chvíľu si poriadne uži," vyhlásil Jokič v pozápasovom rozhovore o skvelej akcii s Rudym Gobertom a strele, ktorou Nuggets pár minút pred koncom definitívne zlomili nápor hostí. Domáci tak otočili stav série z 0:2 na 3:2 a vo štvrtok v Minneapolise môžu oslavovať postup.

Na Jokiča nadviazal Aaron Gordon s 18 bodmi a 10 doskokmi, Jamal Murray a Kentavious Caldwell-Pope zaknihovali po 16 bodov. Hostia sa spoliehali na Karla-Anthonyho Townsa s 23 bodmi. Po 18 bodov dali i Anthony Edwards, ktorý mal aj 9 asistencií, a Gobert, ktorý sa pričinil o 11 doskokov.