Cleveland potvrdil skvelú formu proti Washingtonu, Detroit prekvapil Sacramento

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cleveland potvrdil skvelú formu proti Washingtonu, Detroit prekvapil Sacramento

Clevelandu sa v posledných týždňoch veľmi darí.
Clevelandu sa v posledných týždňoch veľmi darí.Profimedia
Basketbalisti Clevelandu pokračujú v NBA v dobrých výkonoch, keď vyhrali na palubovke Washingtonu 114:106 a pripísali si 15. víťazstvo z posledných 16 zápasov. Donovan Mitchell (27) k tomu prispel 40 bodmi. Cavaliers zostali na druhom mieste Východnej konferencie s piatimi výhrami za najlepším tímom súťaže Bostonom, ktorý zdolal Atlantu. Líder Západnej konferencie Los Angeles Clippers prekvapujúco prehral doma s New Orleans.

Washington - Cleveland 106:114

Cleveland je na víťaznej vlne a hoci vo Washingtone neodohral najlepší duel, v poslednej štvrtine ho dokázal strhnúť na svoju stranu, keď vtedy Mitchell nastrieľal 14 zo svojich 40 bodov. Cavaliers pomohlo aj zastavenie najlepšieho strelca súpera Jordana Poola, ktorý pred vyfaulovaním nestrelil ani bod.

"Odviedli sme na ňom dobrú prácu. Striedali sme na ňom niekoľko hráčov, ktorí to brali ako výzvu," povedal tréner Clevelandu J. B. Bickerstaff. "Dnes to bolo veľa o nás, že sme to nechali tak dlho vyrovnané. Nezačali sme dobre, nepremenili sme strely, ktoré zvyčajne dávame, ale hlavné je, že sme to nakoniec zvládli," uviedol Evan Mobley, ktorý k víťazstvu prispel 22 bodmi.

LA Clippers - New Orleans 106:117

Práve Clippers svoj zápas nezvládli, a to aj preto, že žiadna z ich hviezd sa nedostala cez 20 bodov. Napríklad Paul George trafil len tri z 15 striel a zaznamenal sedem bodov. New Orleans odviedlo dobrú defenzívnu prácu a získalo cenné víťazstvo. CJ McCollum prispel 25 bodmi, Zion Williamson mal 21 bodov a 10 asistencií.

Boston - Atlanta 125:117

Boston ťahal proti Atlante najmä Kristaps Porzingis, ktorý zaknihoval 31 bodov. Celá základná päťka, ktorej tentoraz chýbal Jrue Holiday, mala v štatistikách dvojciferný počet bodov a Boston si pokojne ustrážil 13-bodový náskok. "Keď hráme takto a posúvame si loptu, je ťažké nás zastaviť, pretože máme naozaj veľa zbraní," zamyslel sa pivot Bostonu Al Horford.

Sacramento - Detroit 120:133

Siedmu výhru v sezóne vybojoval Detroit, keď nečakane vyhral 133:120 v Sacramente. Hlavnou mierou k tomu prispel Jaden Ivey, ktorý nastrieľal 37 bodov a vytvoril si tak nový osobný rekord v NBA. Devätnásť z nich zaznamenal v poslednej štvrtine, ktorú Detroit vyhral o 15 bodov.

Ďalšie výsledky:

Charlotte - Toronto 117:113

Miami - San Antonio 116:104

Philadelphia - Golden State 104:127