Dočkáme sa nového Dream Teamu? James chce ísť do Paríža, lanári i ďalšie hviezdy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dočkáme sa nového Dream Teamu? James chce ísť do Paríža, lanári i ďalšie hviezdy

LeBron James na olympijských hrách v Londýne.
LeBron James na olympijských hrách v Londýne.Profimedia
Dvojnásobný olympijský víťaz LeBron James (38) je pripravený opäť si obliecť reprezentačný dres a pomôcť USA na olympijských hrách v Paríži. Podľa portálu The Athletic basketbalista dokonca kontaktoval niekoľko ďalších hviezd NBA, aby sa ich pokúsil presvedčiť o štarte pod piatimi kruhmi.

Štvornásobný šampión NBA doviedol hviezdami nabitý výber USA k olympijskému zlatu v Pekingu 2008 a Londýne o štyri roky neskôr. V zbierke má aj bronz z Atén 2004. Pri zlatých medailách v Riu de Janeiro 2016 a Tokiu pred dvoma rokmi nebol.

Najlepší strelec histórie NBA, ktorý sa chystá na svoju 21. sezónu v zámorskej súťaži, sa podľa The Athletic snaží do tímu pre Paríž získať ďalších elitných hráčov akými sú Stephen Curry, Kevin Durant, Anthony Davis, Jayson Tatum či Draymond Green.

Vedenie reprezentácie o Jamesovom záujme vie, ale podľa The Athletic odmietlo situáciu bližšie komentovať. Podľa amerických basketbalových expertov však chce národný tím postaviť čo najsilnejší káder, aby sa vyhol ďalšej blamáži po neúspešnom štvrtom mieste na práve skončených majstrovstvách sveta.