Draft NBA bez prekvapenia. San Antonio si z prvého miesta vybralo Wembanyamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draft NBA bez prekvapenia. San Antonio si z prvého miesta vybralo Wembanyamu

Victor Wembanyama bude hrať za San Antonio Spurs.
Victor Wembanyama bude hrať za San Antonio Spurs.Profimedia
Všetko dopadlo podľa očakávaní, jednotkou tohtoročného draftu NBA sa stal francúzsky supertalent Victor Wembanyama (19), ktorého si vybralo San Antonio. Druhým výberom draftu bol Brandon Miller (20), vybrali si ho zástupcovia Charlotte. Na treťom mieste bol Scoot Henderson (20), ktorý bude obliekať dres Portlandu.

Spurs, ktorí v minulej sezóne prehrali 60 zápasov v základnej časti, uspeli v májovej draftovej lotérii a už tretíkrát získali jednotku draftu. V oboch predchádzajúcich prípadoch malo San Antonio šťastnú ruku.

V roku 1987 si vybrali Davida Robinsona a o desať rokov neskôr Tima Duncana. Obaja boli oporami tímu, ktorý pod vedením trénera Gregga Popovicha dominoval NBA. Robinson získal dva tituly, Duncan päť.

Poradie v tohtoročnom drafte NBA
Poradie v tohtoročnom drafte NBATwitter @NBADraft

Victor Wembanyama, 219 centimetrov vysoký Francúz, o ktorom si mnohí basketbaloví odborníci myslia, že by mohol byť generačným talentom, bol podľa očakávania vybraný vo štvrtok večer ako číslo 1 v drafte NBA.

Na rozdiel od mnohých hráčov jeho výšky nie je Wembanyama prototypom pivota NBA. Hoci 19-ročný mladík dokáže byť dominantný v obrane, dokáže tiež driblovať s loptou ako rozohrávač a účinne strieľať z trojbodovej vzdialenosti.

"Je to ťažká liga," povedal plačúci Wembanyama televízii ESPN po tom, ako si ho vybral tím San Antonia. "Budem sa snažiť naučiť čo najrýchlejšie, pretože chcem vyhrať prsteň," dodal.

Wembanyama odohral posledné tri sezóny v najvyššej francúzskej profesionálnej súťaži v tíme Boulogne-Levallois Metropolitans 92. Bol lídrom ligy v počte bodov, doskokov a blokov a stal sa vôbec najmladším najlepším hráčom základnej časti v histórii Pro A.