Edwards dotiahol Minnesotu k postupu, Dallas bol v NBA blízko k historickému obratu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Edwards dotiahol Minnesotu k postupu, Dallas bol v NBA blízko k historickému obratu

Minnesota je prvým postupujúcim tímom v play-off NBA.
Minnesota je prvým postupujúcim tímom v play-off NBA.Profimedia
Basketbalisti Minnesoty ako prvý tím tohtoročného play-off NBA postúpili do štvrťfinále, Phoenix vyradili 4:0 na zápasy. Štvrtý duel vyhrali aj vďaka 40 bodom Anthonyho Edwardsa (22). Vyrovnaná je ale séria medzi LA Clippers a Dallasom, v ktorej je stav 2:2. Mavericks boli pritom blízko k historickému obratu, keď dohnali stratu 31 bodov. V koncovke ale Clippers zabrali a zvíťazili.

Phoenix - Minnesota 116:122

/stav série: 4:0/

Na palubovke Phoenixu sa hralo extrémne vyrovnané stretnutie. Ani jeden tím neviedol o viac ako šesť bodov, 20-krát sa striedalo vedenie a 20-krát bolo skóre vyrovnané. Naposledy bola remíza štyri minúty pred koncom. Potom ale Minnesota trafila dve trojky po sebe a získaný náskok už nepustila aj vďaka dvom smečom Edwardsa, ktorý v záverečnom dejstve zaznamenal 14 zo svojich 40 bodov.

Towns pomohol hosťom k víťazstvu 28 bodmi a 10 doskokmi. Phoenix okrem 49-bodového Bookera (20 z trestných hodov) ťahal aj 33-bodový Durant. Nikto iný z tímu však už dvojciferný počet nedosiahol.

Dallas - LA Clippers 111:116

/stav série: 2:2/

Dallas sa mohol zapísať do dejín a vyrovnať najväčší obrat v histórii play-off. Ten sa podaril LA Clippers v roku 2019, keď proti Golden State otočili zápas, v ktorom v tretej štvrtine prehrávali o 31 bodov. Práve proti Clippers prehrával Dallas o 31 bodov, keď zaspal začiatok a tím z LA viedol 55:24.

Mavericks sa však nenechali zlomiť a vďaka Irvingovi sa vrátili do duelu. Keď potom Irving dve minúty pred koncom trafil neskutočnú strelu, vyhol sa bloku troch obrancov a poslal Dallas do vedenia 105:104, senzácia bola blízko. George však hneď v ďalšom útoku trafil kľúčovú trojku a spolu s Hardenom doviedli Clippers k výhre.

"Tušil som, že keď sa nám podarilo takto odskočiť, že aj súper môže mať svoju šnúru. Preto som hráčom hovoril, nech neriešia, že stratili vedenie, ale nech jednoducho vyhrajú akýmkoľvek spôsobom. V play-off sa počíta len výhra. Na ničom inom nezáleží," povedal tréner Clippers Tyronn Lue.

Philadelphia - New York 92:97

/stav série: 1:3/

New York a Indianu delí od postupu už len jedno víťazstvo. Knicks zvíťazili vo Philadelphii, keď sa blysol Brunson. Ten zaznamenal 47 bodov a 10 asistencií, čím sa postaral o väčšinu bodov svojho tímu. Takmer sa vyrovnal príspevku hlavného dua Sixers EmbiidaMaxeyho, ktorí spolu nastrieľali 50 bodov. Pre Brunsona to bol najlepší výkon v play-off a o jeden bod dokonca prekonal Bernarda Kinga, ktorý od roku 1984 drží klubový rekord v počte bodov dosiahnutých v zápase nadstavbovej časti.

Indiana - Milwaukee 126:113

/stav série: 3:1/

Indiana vyhrala nad Milwaukee a v sérii vedie rovnako ako Knicks. Pacers si k víťazstvu pomohli klubovým rekordom play-off v podobe 22 trojok. Milwaukee hralo bez svojich dvoch hlavných hviezd AntetokounmpaLillarda, napriek tomu v prvom polčase držalo krok, kým domáci v tretej štvrtine nezískali rozhodujúci náskok. Pacers potiahli Turner s 29 bodmi a Haliburton s 24 bodmi.