Embiid po takmer 50 rokoch prepísal históriu NBA, Nets zvládli kľúčovú bitku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Embiid po takmer 50 rokoch prepísal históriu NBA, Nets zvládli kľúčovú bitku

Brooklyn si zaručil účasť v play-off.
Brooklyn si zaručil účasť v play-off.Profimedia
Najlepšiu basketbalovú ligu sveta čakajú záverečné predstavenia základnej časti. Mužstvá pri jej vrcholení bojujú o vylepšenie pozícií a predĺženie svojich sezón. Medzi individualitami zaujal zámorie Joel Embiid (29), ktorý získal cenné prvenstvo.

Charlotte Hornets - Houston Rockets 109:112

Indiana Pacers - Detroit Pistons 115:122

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 131:136 pp

Najviac bodov z celého programu NBA ponúkol duel v Atlante, ktorý bol pre obe strany štvrtým vzájomným v aktuálnom ročníku. Bilancia z týchto meraní síl bude viac tešiť Philadelphiu, pre hostí to totiž bola tretia výhra nad Hawks.

Štatisticky najaktívnejším protagonistom bol 27-bodový Trae Young. Opora domácich sa síce z úspechu netešila, no predviedla vystúpenie, v ktorom zaznamenala až 20 asistencií. Basketbalisti 76ers si potvrdili tretiu priečku východu, ich súperovi patrí miesto číslom osem.

Počas základnej časti bol ťahúňom víťazného tímu najmä Joel Embiid, ktorému jeho bodový priemer zaistil, že sa od sezóny 1975/76 stane prvým pivotom s obhajobou streleckého prvenstva.

Washington Wizards - Miami Heat 114:108

Boston Celtics - Toronto Raptors 121:102

Brooklyn Nets - Orlando Magic 101:84

Pred záverečným vystúpením čakala na hráčov Brooklynu kľúčová skúška v podobe súboja s Orlandom. Hostitelia zvládli dôležitý krok, ktorým si definitívne zabezpečili šiestu pozíciu vo Východnej konferencii a účasť v play-off. Káder Magic je až na dvanástej priečke, bola to preň tretia prehra po sebe a vyraďovacia časť je už mimo jeho dosah.

Milwaukee Bucks - Memphis Grizzlies 114:137

New Orleans Pelicans - New York Knicks 113:105

O nádej na poskok medzi najlepšiu šesticu západu bojuje až so samého konca New Orleans. Tentoraz si Pelicans k tejto méte pomohli zdolaním Knicks, ktorým už play-off ujsť nemôže. Domácich potiahol hlavne Trey Murphy s 31 bodmi. Jeho tím sa bude spoliehať na zaváhanie mužstva Clippers, takisto však musí dúfať, že v poslednom zápase základnej časti dokáže pokoriť Minnesotu.

Pelicans si zmerajú sily s Timberwolves
Pelicans si zmerajú sily s TimberwolvesFlashscore

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 112:115

Sacramento Kings - Golden State Warriors 97:119

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 121:107