Hriešnik Morant sa po treste vrátil vo veľkom štýle, drámu rozhodol v poslednej sekunde

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Hriešnik Morant sa po treste vrátil vo veľkom štýle, drámu rozhodol v poslednej sekunde
Morant zaknihoval ukážkový návrat.
Morant zaknihoval ukážkový návrat.Profimedia
Basketbalista Ja Morant (24) pri návrate do NBA po odpykaní trestu na 25 zápasov rozhodol strelou v poslednej sekunde o výhre Memphisu v New Orleans. Americký rozohrávač nesmel hrať za videá na sociálnych sieťach, v ktorých sa objavil so zbraňou. Dištanc dostal v júni. Comeback oslávil 34 bodmi, ôsmimi asistenciami, šiestimi doskokmi a dotiahol Grizzlies k výhre.

New Orleans - Memphis 113:115

Memphis počas Morantovej absencie vyhral len šesť z 25 duelov. V tabuľke Západnej konferencie mu patrí 13. miesto, ale so svojou oporou si poradil s tímom Pelicans zo siedmeho miesta. Prvým bodom sa Morant uviedol už 38 sekúnd po začiatku stretnutia. V závere potom trafil strelu na 111:109, následne aj na 113:111 a so sirénou sa presadil aj napriek tesnej obrane.

"Pracoval som na sebe. Osem mesiacov som nehral žiadny zápas, mal som tak veľa času naučiť sa o sebe niečo, čo je potrebné. Je za mnou veľa ťažkých dní, ale basketbal je môj život a zároveň moja terapia. Som nadšený, že som konečne späť," povedal.

Golden State - Boston 132:126 pp

Celtics opustili pozíciu lídra NBA, keď v noci na stredu prehrali na palubovke Warriors po predĺžení. Víťazstvo domácich dirigoval Stephen Curry s 33 bodmi, Klay Thompson mu sekundoval 24 bodmi. Hosťom nestačilo 30 bodov Derricka Whitea a 28 od Jaylena Browna. Hráčom Golden State sa v tejto sezóne nedarí, majú bilanciu 13 výhier a 14 prehier a na 11. priečke Západnej konferencie sú pod čiarou postupu do vyraďovacej časti.

V repríze finále 2022 však zabrali a pripísali si tretí triumf v sérii. Na strane Bostonu sa nedarilo tradičnému lídrovi Jaysonovi Tatumovi, ktorý premenil 5 zo 17 striel z poľa a dal iba 15 bodov. Curry dal 13 bodov v poslednej štvrtine a 7 v predĺžení. "Chceme byť play-off tímom a takéto zápasy by nám mali ukázať, že ním byť môžeme. Musíme ich však naďalej zvládať spoločnou snahou," vravel ťahúň hostiteľa.   

Milwaukee - San Antonio 132:119

Bucks vyhrali piaty duel v rade, keď zdolali San Antonio. Potiahol ich 40-bodový Damian Lillard a v kariére tak dosiahol hranicu 20 000 bodov, podarilo sa mu to ako 51. v histórii a ôsmemu spomedzi aktívnych basketbalistiv. Giannis Antetokounmpo nazbieral triple double za 11 bodov, 16 asistencií a 14 doskokov. Hosťom chýbala jednotka draftu Victor Wembanyama, keďže si liečila boľavý členok.

Portland - Phoenix 109:104

Kevin Durant bol druhým 40-bodovým strelcom večera, ale ani jeho výkon Phoenixu nestačil. Hostia dokonca viedli už o 22 bodov. Domáci ale dokázali stratu zmazať, zvíťazili a prerušili sedemzápasovú sériu prehier, pričom sa 23 bodmi opierali o Anferneeho Simonsa.