Jednotka draftu NBA chce vrátiť Spurs do play-off. Wembanyama: Necítim žiadny tlak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jednotka draftu NBA chce vrátiť Spurs do play-off. Wembanyama: Necítim žiadny tlak

Wembanyamovi odhodlanie nechýba.
Wembanyamovi odhodlanie nechýba.Profimedia
Francúzsky basketbalový zázrak Victor Wembanyama (19) dúfa, že sa mu podarí priviesť San Antonio Spurs do play-off NBA. Výnimočný mladík sa pripravuje na svoju prvú sezónu v zámorskej profilige.

Wembanyama, ktorý je považovaný za generačný talent a ktorého si Spurs vybrali v júni v drafte NBA ako číslo jeden, sníva o tom, že sa vo svojom novom klube okamžite presadí. Na otázku, aký bude jeho cieľ v prvom ročníku v Texase, tínedžer odpovedal: "Kvalifikovať sa do play-off."

San Antonio hralo v nadstavbe naposledy v sezóne 2018/19, keď prehralo v prvom kole s Denverom Nuggets. Príchod Wembanyama však vyvolal medzi tamojšími fanúšikmi raketový nárast očakávaní, pričom sa predpokladá, že talentovaný basketbalista spôsobí rýchly zvrat v osude klubu.

Rodák z Le Chesnay sa rozprával s novinármi počas online tlačovej konferencie k dokumentárnemu filmu "Un1que" na francúzskej stanici Canal+. Uviedol, že stres necíti napriek tomu, že sa okolo jeho príchodu do NBA vytvoril veľký humbuk.

"Necítim žiadny tlak. Sú to etapy, ktoré patria k životu basketbalistu. Keď máte vysoké ciele, je normálne, že je tu toľko pozornosti, otázok, dotieravých ľudí," nechal sa počuť.

Wembanyama síce dúfa v návrat do play-off, ale povedal, že je pripravený byť odhodlaný, aby dosiahol svoj dlhodobý sen o zisku titulu šampióna NBA: "Do budúcnosti je najlepšie, keď nevieme, čo nás čaká. Je veľmi ťažké získať majstrovský prsteň. Som však trpezlivý, viem, že sa to raz stane."

Debutovať v základnej zostave San Antonia by mal 25. októbra, keď Spurs privítajú Dallas Mavericks v prvom zápase sezóny 2023/24.