Krejčí pomohol Atlante ukončiť sériu prehier, Irving rozlúskol záver zápasu proti majstrom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí pomohol Atlante ukončiť sériu prehier, Irving rozlúskol záver zápasu proti majstrom
Krejčí si pripísal ďalšie cenné minúty a body.
Krejčí si pripísal ďalšie cenné minúty a body.Profimedia
Atlanta opäť v zostave s českým basketbalistom Vítom Krejčím (23) zdolala LA Clippers a ukončila po troch dueloch sériu prehier v NBA. Čech prispel piatimi bodmi, tromi asistenciami, dvomi doskokmi a blokom, odohral 24 minút. Hráči Dallasu porazili obhajcu titulu z Denveru. Hrdinom sa stal Kyrie Irving (31), ktorý zápas rozhodol v poslednej sekunde strelou svojou slabšou rukou.

Dallas - Denver 107:105

Dallas potiahol Luka Dončič, ktorý nazbieral 37 bodov a deväť doskokov. Slovinská hviezda trojkou vyrovnala 25 sekúnd pred koncom na 105:105. Denver následne neuspel a Mavericks mali posledné necelé tri sekundy na rozhodujúcu akciu. Vyhodenie z outu sa dostalo do rúk Irvinga, ktorý ľavačkou poslal loptu do koša.

"Kyriemu všetci v takých momentoch dôverujeme. Je to typ hráča, ktorému prihráte a jednoducho sa len pozeráte, čo sa stane. Dnes to bol pekný pohľad," povedal pivot domácich Dereck Lively. "Občas sa aj hodinu v jednom kuse venujem svojej slabšej ruke. Ako nízky hráč musím mať širokú škálu možných zakončení, na tom pracujem už od detstva," vravel 23-bodový Irving.

Hostia po prehre prišli o prvú pozíciu v tabuľke Západnej konferencie, kam sa tesne dostala Oklahoma. Navyše sa na Denver doťahuje tretia Minnesota. Štvrtí Clippers postupne z boja o najlepšiu trojku konferencie odpadávajú, po nečakanej prehre s Atlantou strácajú na čelo už päť výhier.

LA Clippers - Atlanta 93:110

Atlanta ničila spomínaných Clippers svojou rýchlou hrou, z protiútokov zaznamenala 31 bodov. Svoj náskok si postupne vybudovala až na 29. "Skvele sme si jeden druhému pomáhali. Boli sme aktívni, získali sme dôležité a skvelé tímové víťazstvo," povedal Dejounte Murray, autor 21 bodov.

Krejčí mu prihral na jednu z piatich trojok. Český basketbalista dostal opäť dôveru v základnej zostave a predviedol dobrý výkon najmä v obrane. Zažiaril aj blokom na súperovu hviezdu Jamesa Hardena, ktorý sa snažil prekonať Krejčího v súboji jeden na jedného, dostával sa pred neho na zakončenie, ale Čech vyskočil a loptu mu zboku odpálil. Okrem toho premenil všetky tri trestné hody.

Washington - Boston 104:130

Boston v súboji najlepšieho a najhoršieho tímu súťaže hladko vyhral nad Washingtonom a ešte aj pošetril svoje opory. Sam Hauser, ktorý nahradil odpočívajúceho Jaylena Browna, zažiaril, keď z 13 pokusov trafil 10 trojok a zaznamenal 30 bodov. Odohral najlepší zápas svojej kariéry.

Milwaukee - Phoenix 140:129

Milwaukee zdolalo Phoenix aj bez svojej hviezdy Giannisa Antetokounmpa, ktorý chýbal pre zdravotné problémy. Nahradili ho však Damian Lillard s 31 bodmi a 16 asistenciami a najmä Boby Portis, ktorý tiež zaznamenal 31 bodov.

San Antonio - Brooklyn 122:115p

Victor Wembanyama doviedol San Antonio k výhre nad Brooklynom po predĺžení, skončil s 33 bodmi, 15 doskokmi, siedmimi asistenciami i blokmi. Hlavnú akciu predviedol 38 sekúnd pred koncom predĺženia - zasmečoval rovno z prihrávky, dostal Spurs do vedenia 116:115 a následne zablokoval už takmer istý kôš súpera. Domáci si potom už svoje vedenie uhájili.

Ďalšie výsledky:

Detroit - Miami 101:104

Orlando - Toronto 111:96