Najhorší tím NBA na palubovke najlepšieho? Najprv remíza, potom rekordná prehra Detroitu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najhorší tím NBA na palubovke najlepšieho? Najprv remíza, potom rekordná prehra Detroitu
Denver bol blízko k ukončeniu čiernej série.
Denver bol blízko k ukončeniu čiernej série.Profimedia
Detroit 28. prehrou v rade vyrovnal najdlhšiu sériu prehier v NBA, ktorú drží Philadelphia z prelomu sezón 2014/15 a 2015/16. Minnesota využila absenciu hviezdneho Luku Dončiča (24) a zdolala Dallas. Anthony Edwards (22) k tomu prispel 44 bodmi.

Boston - Detroit 128:122 pp

Pistons prvýkrát po dvoch mesiacoch doviedli zápas do predĺženia a premiérvo v tejto sezóne viedli o viac ako 20 bodov. Nebolo im to ale nič platné. Boston ovládol tretiu časť 35:16 a uspel aj v extra čase. Všetko aj vďaka 35 bodom a 8 doskokom Kristapsa Porzingisa či 31 bodom a 10 doskokom Jaysona Tatuma. "Som neuveriteľne hrdý na celý tím a na to, ako bojujeme. Neustále o sebe počujeme reči plné pochýb, napriek tomu stále makáme. Viem, že sa to raz vráti," vyhlásil tréner hostí Monty Williams.

Napriek tomu v americkom profesionálnom športe jeho tím delí jedna prehra od vyrovnania smutného rekordu, ktorý drží Chicago Cardinals v NFL z rokov 1942 až 45. "Nechcem však vyhrať len jeden zápas, nechcem to iba zastaviť. Nie som taký mäkký," povedal Cade Cunningham, s 31 bodmi a 10 asistenciami najlepší strelec Detroitu. Ten bude mať šancu prerušiť sériu v sobotu, keď bude hostiť Toronto. Potom sa predstaví v Houstone, Utahu, Golden State a Denveri. Boston potvrdil pozíciu najlepšieho klubu ligy s bilanciou 24:6.

Minnesota - Dallas 118:110

Minnesota prevýšila Dallas nielen vďaka spomínanému Edwardsovi, ale aj Rudymu Gobertovi, ktorý nazbieral 20 bodov a 11 doskokov. Timberwolves viedli až o 18 bodov, ale kľúčová bola šnúra 15:3 v tretej časti. "Máme veľa zbraní, hráčov, na ktorých si musíte dávať pozor. Keď hráme jednoducho a s ľahkosťou, je ťažké nás ubrániť, naopak ťažšie si to robíme vo chvíľach, keď lopta stojí. Dnes sme predviedli obe tváre," vravel Gobert, ktorého tím strieľal s úspešnosťou cez 51 percent z poľa aj z trojky, stratil ale 22 lôpt.

Dončič chýbal Dallasu pre zranený stehenný sval a na ihrisku sa opäť neobjavil Kyrie Irving. Najlepším strelcom bol Tim Hardaway s 32 bodmi. "Keď sa prehrá, nie sme nikdy spokojní. Dnes sme ale videli veľa dobrých vecí, ktoré môžeme využiť. Napríklad energiu lavičky," povedal kouč Jason Kidd.

Ďalšie zápasy NBA

Majstrovský Denver využil absenciu Ja Moranta a doma zdolal Memphis 142:105. Nikola Jokič dosiahol triple double, keď po stretnutí odchádzal s 26 bodmi, 14 doskokmi a 10 asistenciami, Jamal Murray mal 23 bodov a 9 asistencií. Jokič si pripísal 116. triple-double v NBA, čo ho radí na štvrté miesto. Za tretím Magicom Johnsonom zaostáva o 22, za druhým Oscarom Robertsonom o 181 a za prvým Russellom Westbrookom o 198.

Victor Wembanyama pomohol San Antoniu k víťazstvu 118:105 v Portlande, keď nazbieral 30 bodov, sedem blokov a po šesť doskokov a asistencií. V drese Golden State nikto nezaznamenal viac ako 13 bodov, keď Warriors podľahli doma v San Franciscu Miami 102:114. Tyler Herro si ich pripísal 26.