Najprv trojka pred záverom, potom triumf v predĺžení. Boston sa ujal vedenia v sérii s Pacers

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najprv trojka pred záverom, potom triumf v predĺžení. Boston sa ujal vedenia v sérii s Pacers

Jaylen Brown patril ku kľúčovým faktorom výhry Celtics.
Jaylen Brown patril ku kľúčovým faktorom výhry Celtics.TASR
Basketbalisti Bostonu Celtics vyhrali v úvodnom zápase finále Východnej konferencie NBA nad Indianou Pacers po predĺžení a ujali sa vedenia v sérii. Druhý súboj sa hrá v piatok o 2:00 SEČ opäť v Bostone.

Boston - Indiana 133:128 pp 

/stav série: 1:0/

Celtics boli blízko prehry, ale Brown trojkou 6,1 sekundy pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal na 117:117 a poslal duel do predĺženia. V jeho závere premenil dôležitú trojku Tatum a aj vďaka nemu domáci úspešne vstúpili do série. Tatum sa na víťazstve podieľal celkovo 36 bodmi, z toho 10 dosiahol v predĺžení. Pridal aj 12 doskokov a štyri asistencie. Brown nazbieral 26 a stredný rozohrávač Holiday 28 bodov, čo bolo jeho sezónne maximum.

V drese Pacers, ktorí počas stretnutia dokázali trikrát zmazať výrazné manko, zaznamenal Haliburton 25 bodov, 10 asistencií a tri doskoky, Siakam 24 bodov, sedem asistencií a 12 doskokov.

Víťaz základnej časti z Bostonu si v 2. kole play-off poradil s Clevelandom 4:1 na zápasy a mal takmer týždeň voľno. "V stretnutí bolo veľa pozitívnych i negatívnych momentov, rozhodne to nebol náš najlepší duel. Takmer sme pustili zápas na domácej palubovke, no podarilo sa nám v závere zahrať niekoľko útokov správne. Víťazstvo berieme, ale musíme sa zlepšiť," zhodnotil vystúpenie svojho tímu Brown.

Indiana hrala ešte v nedeľu zápas číslo sedem v New Yorku, no únava či kratší čas na prípravu neboli napokon rozhodujúci faktor. "Prehra je jednoznačne mojou chybou," vzal vinu na seba tréner Indiany Rick Carlisle.

"Desať sekúnd pred koncom sme viedli o tri a mali sme loptu v držaní. Mal som si vziať oddychový čas a pripraviť akúkoľvek akciu, aby sme sa dostali na čiaru trestného hodu. Nestalo sa a nasledovali ďalšie chyby. Ukázali sme však vysokú odolnosť, tak ako v druhých polčasoch po celý rok. Musíme v tom pokračovať aj v druhom meraní síl," pridal vysvetlenie.