NBA pozná kompletné zloženie play-off. Medzi elitu prekĺzli Miami a New Orleans

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
NBA pozná kompletné zloženie play-off. Medzi elitu prekĺzli Miami a New Orleans
Miami oslavuje postup do play-off.
Miami oslavuje postup do play-off.Profimedia
Basketbalisti Miami a New Orleans doplnili účastníkov play-off NBA. Na záver predkola uspeli na domácich palubovkách. Mužstvo Heat porazilo Chicago a čaká ho najlepší tím základnej časti Boston, hráči Pelicans zdolali Sacramento a vyzvú jednotku Západnej konferencie Oklahomu City.

Miami - Chicago 112:91

Kádru Miami chýbala hviezda Jimmy Butler, Američan bude na maródke s kolenom ešte niekoľko týždňov. Proti Bulls napriek tomu domáci dominovali. Prvú štvrtinu ovládli 34:17 a tretiu 35:23. "Cením si veci, ktoré si nemôžete kúpiť, ale musíte si ich vybojovať. Účasť v play-off je jednou z nich, musíte si ju zaslúžiť a peniazmi ju nezaplatíte. Spoločne sme sa o to zaslúžili," povedal tréner Erik Spoelstra.

Pri Butlerovej absencii viedol mužstvo 24 bodmi, 10 doskokmi a 9 asistenciami Tyler Herro, Jaime Jaquez pridal 21 bodov. Kevin Love zaknihoval ďalších 16 bodov vrátane 10 šestiek. Bulls sa opierali o DeMara DeRozana s 22 bodmi, pivot Nikola Vučevič nazbieral 16 bodov a 14 doskokov.

Chicago bude v play-off chýbať druhý rok po sebe a šiesty raz za posledných sedem sezón, zatiaľ čo Miami vyzve Boston v repríze vlaňajšieho finále východu, ktoré vyhralo 4:3 na zápasy.

New Orleans - Sacramento 105:98

Sacramento v minulorom ročníku prerušilo sériu rokov bez vyraďovacej časti, ktorá trvala od roku 2007, teraz však bude medzi elitou opäť chýbať. Nepomohla mu ani absencia zranenej hviezdy tímu Pelicans Ziona Williamsona, 35 bodov De'Aarona Foxa či 23 bodov a 14 doskokov Domantasa Sabonisa.

Basketbalisti New Orleans viedli v kľúčovom zápase predkola vďaka druhému polčasu (32:21) až o 20 bodov. Pri neúčasti Williamsona zažiaril Brandon Ingram s 24 bodmi, Jonas Valanciunas zaznamenal 19 bodov a 12 doskokov. Kings v tejto sezóne prehrali všetkých šesť duelov proti Pelicans.