Nuggets a Pacers vyhrali dôležité zápasy a nedovolili súperom získať mečbaly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nuggets a Pacers vyhrali dôležité zápasy a nedovolili súperom získať mečbaly

New York Knicks utrpeli proti Pacers prvú prehru.
New York Knicks utrpeli proti Pacers prvú prehru.AFP
Obhajca titulu Denver Nuggets uštedril Minnesote Timberwolves prvú prehru v play-off NBA. Vďaka výborným výkonom Nikolu Jokiča (29) a Jamala Murrayho (27) zvíťazili na súperovej palubovke a znížili stav v sérii 2. kola na 1:2. Rovnako si počínali aj basketbalisti Indiana Pacers, ktorí doma zdolali New York Knicks.

Indiana - New York 111:106

/stav série 1:2/

Knicks prehrali tretí zápas štvrťfinálovej série s Pacers 106:111. Napriek tomu tím vedený nemeckým centrom Isaiahom Hartensteinom vedie v sérii na tri víťazstvá 2:1. Na postup je potrebné získať štyri víťazstvá.

Zápas v Indianapolise bol dlho vyrovnaný. Pacers sa ujali vedenia až 16 sekúnd pred záverečnou sirénou. Najlepší strelec Tyrese Haliburton (35 bodov) pripravil pôdu pre spoluhráča Andrewa Nembharda, ktorý dal kôš z dobrých deväť a pol metra.

Knicks chýbali viacerí hviezdni hráči ako Julius Randle, Bojan Bogdanovič a Mitchell Robinson. Donte DiVincenzo (35 bodov) a Jalen Brunson (26) dokázali ich absenciu nahradiť len v obmedzenej miere.

Minnesota - Denver 90:117

/stav série 2:1/

Medzitým obhajca titulu z Denveru uspel proti Minnesote. Po dvoch domácich prehrách tím vedený trojnásobným MVP Nikolom Jokičom vyhral v Minneapolise tretí zápas 117:90 a znížil stav série na 1:2. Pre Timberwolves to bola vôbec prvá prehra v aktuálnom play-off, v nedeľňajšom štvrtom stretnutí sa opäť predstavia doma.

Kľúčom k prvému úspechu Nuggets bol súdržný tímový výkon. Sedem hráčov dosiahlo dvojciferný počet bodov na čele s vynikajúcim Jokičom, ktorý zaznamenal 30 bodov, 14 doskokov a 9 asistencií. Najlepším strelcom Minnesoty bol Anthony Edwards (19).