Orlando vyrovnalo rekord, Durant zamieril medzi TOP 10 strelcov histórie NBA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Orlando vyrovnalo rekord, Durant zamieril medzi TOP 10 strelcov histórie NBA

Orlando si poradilo s kádrom Wizards.
Orlando si poradilo s kádrom Wizards.Reuters
Basketbalisti Orlanda vyhrali doma nad Washingtonom 130:125 a vyrovnali klubový rekord deviatym víťazstvom za sebou. V tabuľke Východnej konferencie zostávajú na druhom mieste, hneď za Bostonom, ktorý zdolal Philadelphiu a obhájil prvé miesto v súťaži. Obhajca titulu Denver pokoril Phoenix. Suns nepomohlo ani 30 bodov Kevina Duranta (35), ktorý sa posunul na 10. miesto historickej tabuľky strelcov NBA.

Orlando - Washington 130:125

Orlando je spolu s Indianou jedným z dvoch klubov, ktoré ešte nikdy nevyhrali dvojciferný počet zápasov v rade. Ich maximom je deväť víťazstiev po sebe z rokov 1994, 2001 a 2011. Teraz sa to tímu Magic podarilo opäť a klubový rekord môže vylepšiť už v najbližšom zápase v Brooklyne.

Floridský káder prehrával proti Wizards v prvej štvrtine už o deväť bodov. Skóre otočili vďaka nemeckému majstrovi sveta Franzovi Wagnerovi, ktorý zaznamenal 31 bodov a po tretí raz v rade prekonal 30-bodovú hranicu. Jeho brat Moritz zaknihoval 18 bodov, Paolo Banchero ich nazbieral 28 a pridal 13 doskokov.

"Darí sa nám niečo mimoriadne. Samozrejme, že raz príde porážka, ale budeme sa snažiť živiť túto sériu, ako sa len dá. Pre nás nie je prekvapením, že sa nám tak darí, pretože máme v tíme skvelú chémiu a hráme naozaj dobre," povedal Banchero.

Boston - Philadelphia 125:119

Philadelphia nastúpila v Bostone bez svojich hlavných hviezd Embiida a Maxeyho, ktorí sú chorí. Napriek tomu kládli Celtics odpor najmä vďaka 26 bodom Patricka Beverleyho, ktorý je inak najmä defenzívnym hráčom. Domáci tím však zdolal Sixers tímovým výkonom, keď štyria hráči zaznamenali po 20 a 21 bodov. Bostonu neublížila ani absencia hlavného pivota Kristapsa Porzingisa či vylúčenie Jaysona Tatuma, ktorý sa v tretej štvrtine za nerozhodného stavu úmyselne vyfauloval a následne dostal technickú chybu.

"Bol som šokovaný. Nehádal som sa. Boli však pripravení ma vyhodiť," sťažoval sa Tatum na vylúčenie. "Mal som pocit, že ma faulovali a chcel som o tom diskutovať. Nebol som nahnevaný, nepovedal som nič nepríjemné," dodal 21-bodový strelec.

"Jayson sa neustále sťažoval. Niekoľkokrát sme mu povedali, aby išiel na lavičku, ale on sa ďalej sťažoval a zbytočne gestikuloval na rozhodcov," vysvetlil technickú chybu a vylúčenie arbiter Bill Kennedy.

Phoenix - Denver 111:119

Denver vyhral štvrtý zápas po sebe, rozhodujúci nástup mal na prelome prvej a druhej štvrtiny, keď sa ujal 17-bodového vedenia. Nikola Jokič k tomu prispel 21 bodmi a 16 asistenciami. Reggie Jackson, ktorý opäť nastúpil na poste rozohrávača za zraneného Jamala Murrayho, zaznamenal 20 bodov. Phoenixu nestačilo 31 bodov Jusufa Nurkiča či 30 bodov a 11 asistencií Kevina Duranta, ktorý si v 1003. zápase kariéry vylepšil svoj rekord na 27 423 bodov a v historickom rebríčku strelcov vystriedal Mosesa Maloneho na 10. mieste.

Ďalšie výsledky:

Dallas - Memphis 94:108

Toronto - NY Knicks 106:119

New Orleans - San Antonio 121:106