Preview Východnej konferencie NBA: Bucks a Celtics sú lepší ako ostatní

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Preview Východnej konferencie NBA: Bucks a Celtics sú lepší ako ostatní
Giannis a Lillard môžu v tejto sezóne zaujať NBA.
Giannis a Lillard môžu v tejto sezóne zaujať NBA.Profimedia
Do začiatku sezóny NBA zostáva len niekoľko dní, a hoci sa ešte ani nezačala, už teraz sa zdá, že dva tímy sú pripravené dominovať Východnej konferencii. Vďaka dvojici megavýmen za posledný mesiac sa Milwaukee Bucks a Boston Celtics ešte viac odpútali od ostatných a všetky oči sa upierajú najmä na novovytvorené duo Bucks Damian Lillard (33) a Giannis Antetokounmpo (27).

Koncom septembra Bucks otriasli NBA príchodom hviezdneho LillardaPortland Trail Blazers. Už bez tak ťažko prekonateľný tím vedený dvojnásobným MVP Giannisom, pri pomyslení na túto dvojicu hrajúcu vedľa seba, vyvolal na Východe zimomriavky a z Bucks urobil obrovských favoritov na titul šampiónov konferencie.

O týždeň neskôr však Celtics uskutočnili významnú akvizíciu a práve od Bucks priviedli Jrueho Holidaya, z čoho sa o korunu Východu zrazu stali opäť preteky dvoch klubov.

Po príchode Holidaya k superhviezdam Jaysonovi Tatumovi a Jaylenovi Brownovi sú Celtics kompletnejším tímom a majú všetky predpoklady stať sa v roku 2024 šampiónmi Východnej konferencie. Pravdepodobne majú aj širší káder ako Milwaukee, čo by im mohlo priniesť výhodu.

Bucks v minulej sezóne šokujúco vypadli v prvom kole play-off z rúk po špičkovej práci Jimmyho ButleraMiami Heat, v najbližších mesiacoch budú chcieť zaváhanie napraviť. Ten istý Heat potom porazil Celtics v siedmom zápase konferenčného finále. Po prehre vo finále NBA v roku 2022 bude túžba Bostonu po titule silnejšia ako kedykoľvek predtým.

Je jednoducho nemožné pozerať sa na jeden z týchto dvoch tímov cez prsty. Stretnutie vo finále konferencie by bolo lákavou voľbou. Kto sú však ich najbližší súperi? Miami sme už spomínali.

Heat v minulej sezóne potrebovali na postup do play-off kvalifikačný turnaj, ale predviedli úžasnú jazdu a dostali sa až do finále NBA, kým ich nezastavil Nikola Jokič a jeho Denver Nuggets.

Butler a Heat nedokázali zabrániť víťazstvu Nuggets vo finále NBA
Butler a Heat nedokázali zabrániť víťazstvu Nuggets vo finále NBAProfimedia

Očakáva sa, že tentoraz sa im bude dariť lepšie v základnej časti, potom budú pokračovať v play-off a opäť dosiahnu nadpriemerné výsledky. Budú však sklamaní, že im ušiel Lillard, po ktorom už dlhšie túžili.

Je nemožné predpovedať, ako sa bude v tejto sezóne dariť Philadelphia 76ers. Áno, majú aktuálneho MVP a najlepšieho strelca Joela Embiida, ale s najväčšou pravdepodobnosťou budú bez Jamesa Hardena.

Harden sa celé leto usiloval o prestup a vo štvrtok vynechal tréning pre "osobné problémy". Najpravdepodobnejšie sa zdá, že ho získa LA Clippers, čo 76ers výrazne oslabí. Stále by však mali byť dostatočne dobrí na to, aby sa dostali do play-off.

Cleveland Cavaliers a New York Knicks sú dva tímy, ktoré sa uberajú správnym smerom, pričom očakávania sú obzvlášť veľké v prípade prvého z nich. Cavs sa posilnili o hráčov ako Max Strus a Georges Niang, čím vytvorili oveľa produktívnejší tím okolo Donovana Mitchella

Intrigy sú okolo Brooklyn Nets. Po tom, čo v priebehu 12 mesiacov prišli o Hardena, Kyrieho Irvinga a Kevina Duranta, prežili totálny reset. Mohlo by im to prospieť? To ukáže až čas. Fanúšikovia Nets budú určite dúfať, že Ben Simmons sa dokáže vrátiť do svojej najlepšej formy, čo by bolo obrovskou posilou.

Quin Snyder bude mať prvú celú sezónu ako tréner Atlanty Hawks po tom, ako bol vymenovaný vo februári. V rukách má nepochybne silnú útočnú formáciu na čele s ostrostrelcom Trae Youngom. Iná vec je, čo to bude v defenzíve.

Indiana Pacers sa v tejto sezóne bude usilovať o účasť v play-off s najsilnejším kádrom za ostatné roky. Hviezdny Tyrese Haliburton je stále lepší a lepší a po niekoľkých naozaj dobrých obchodoch na prestupovom turnaji vyzerajú byť dobre pripravení.

Toronto Raptors, Chicago Bulls a Charlotte Hornets by mohli bojovať o miesto v play-in turnaji, zatiaľ čo Washington Wizards sú po strate Bradleyho Beala a Kristapsa Porzingisa výrazne oslabení, čo by mohlo ich šance znížiť.

Mladý tím Orlando Magic pravdepodobne neprehovorí do boja o miestenky vo vyraďovacej časti, zatiaľ čo Detroit Pistons, ktorý v minulej sezóne vyhral len 17 zápasov, stále prechádza fázou prestavby.