Štedrá zmluva pre úspešného kouča. Kerr podpísal s Warriors 35-miliónový kontrakt

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štedrá zmluva pre úspešného kouča. Kerr podpísal s Warriors 35-miliónový kontrakt

Kerr ostáva vo svojom pôsobisku.
Kerr ostáva vo svojom pôsobisku.Profimedia
Steve Kerr (58), tréner mužstva Golden State, podpísal viacročné predĺženie kontraktu, potvrdil tím z NBA. Finančné podmienky Warriors nezverejnili, televízia ESPN však informovala, že zmluva na dva roky urobí z Američana najlepšie plateného kouča v lige s ročným platom 17,5 milióna dolárov.

Kerr doviedol Warriors k štyrom titulom NBA a v klube pôsobí už desiatu sezónu. Jeho predchádzajúca zmluva mala vypršať na konci aktuálneho ročníka. "Sme nadšení, že tréner Kerr bude pokračovať vo vedení nášho tímu aj v nasledujúcich rokoch. Steve zohral obrovskú úlohu v našom úspechu za posledné desaťročie, úspechu, ktorý sa podarilo zopakovať len veľmi málo trénerom v histórii NBA," povedal spolupredseda predstavenstva a výkonný riaditeľ klubu Joe Lacob.

"Jeho životopisy ako hráča aj trénera sú ohromujúce, ale nie prekvapujúce, pretože jeho manažérske schopnosti a integrita ako človeka sú mimo rebríčka a je to vidieť každý deň. Jednoducho povedané, je to človek, ktorého chcete mať na čele svojho tímu, jeho majstrovský rodokmeň je viac než pôsobivý," dodal.

Naposledy sa v Golden State radovali z celkového prvenstva v roku 2022, keď vo finále zdolali Boston Celtics. Warriors sú prvou trénerskou zástavkou lodivoda Kerra, vyhral 65,4 % zápasov, čo je piata najvyššia úspešnosť v histórii NBA.

"Som nadšený, že môžem pokračovať v spolupráci, ktorú som si s týmto skvelým klubom užíval posledných 10 rokov. Chcem sa poďakovať ľuďom, ktorí mi dali dôveru trénovať náš tím vrátane Joea Lacoba, Petra Gubera a celej vlastníckej skupiny. Samozrejme, chcem poďakovať svojmu skvelému trénerskému štábu a všetkým úžasným hráčom, ktorí v uplynulom desaťročí obliekali dres Warriors," vyjadril sa tréner.

"Každý kouč je závislý od talentu a charakteru svojich hráčov, ja som bol v tomto smere nadovšetko požehnaný. Teším sa na spoluprácu s tímom a celou organizáciou, keď budeme čeliť vzrušujúcim výzvam tejto sezóny a ďalších rokov," poznamenal.