V NBA uspeli obaja lídri konferencií, Edwards a Tatum predviedli 41-bodové výkony

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
V NBA uspeli obaja lídri konferencií, Edwards a Tatum predviedli 41-bodové výkony
Celtics si z New Yorku odniesli cenný triumf.
Celtics si z New Yorku odniesli cenný triumf.Profimedia
Minnesota v NBA zvíťazila na palubovke Portlandu a udržala si prvú priečku v tabuľke Západnej konferencie pred Oklahomou, ktorá vyhrala v Orlande. Triumf Timberwolves riadil 41 bodmi Anthony Edwards (22). Jayson Tatum nastrieľal takisto 41 bodov a doviedol vedúci tím súťaže Boston k víťazstvu v Brooklyne.

Portland - Minnesota 109:121

Minnesota potrebovala v Portlande vyhrať a rýchlo získala dvojciferné vedenie. Lenže domáci potom zabrali a pred poslednou štvrtinou zrovnali krok. Timberwolves rozhodli až za stavu 94:90, keď súperovi odskočili šnúrou 17:2 až na 20 bodov. Pre Trail Blazers to bola piata prehra v rade, na západe im patrí predposledná 14. priečka.

Brooklyn - Boston 110:118

Bostonu chýbala jedna z jeho hviezd Kristaps Porzingis, ale dokázal ho nahradiť, keďže všetci hráči základnej zostavy mali dvojciferný počet bodov. Tatum k 41 bodom pridal aj 14 doskokov. Už do polčasu zaznamenal 31 bodov, čím si vyrovnal svoje osobné maximum. "Mám výborných spoluhráčov a bolo mi jasné, že pre výhru je dôležité, aby som ich v druhej polovici viac zapojil. Nemám potrebu sa naháňať za bodmi, hlavné sú víťazstvá," povedal.

Orlando - Oklahoma 113:127

V Orlande začali oslavou. Domáci vyvesili dres s číslom 32, nosil ho Shaquille O'Neal, ktorý práve v Orlande začal svoju hviezdnu kariéru a stal sa prvým hráčom tímu Magic, ktorý bol klubom takto ocenený. Oklahoma svojho súpera v tento slávnostný deň nešetrila a uštedrila mu prehru. Jalen Williams a Shai Gilgeous-Alexander boli vo výbornej forme, keď zaznamenali 33, resp. 32 bodov.

Milwaukee - Miami 97:123

Miami si prekvapujúco ľahko poradilo s Milwaukee. Hosťom chýbali traja hráči na čele s Jimmym Butlerom. V základnej zostave dostal šancu mladý Nikola Jovič, ktorý bol v predchádzajúcich týždňoch mimo rotácie. Príležitosť využil naplno a 24 bodmi si vylepšil svoje osobné maximum v NBA. Bam Adebayo prispel k trimfu svojím druhým triple double v sezóne za 16 bodov, 12 doskokov a 11 asistencií.

Miami sa podarilo ubrániť hviezdy súpera. Giannis Antetokounmpo zaznamenal 23 bodov, ale výraznejšie sa nepresadil. Prvýkrát za posledný rok nehádzal ani jeden trestný hod, keďže sa nedostával do svojich typických nájazdov. Damian Lillard si pripísal 16 bodov.

Phoenix - Sacramento 130:127

Napriek skorému odstúpeniu Bradleyho Beala zo zápasu dokázal Phoenix nad Sacramentom vyhrať. Kings ešte dve a pol minúty pred koncom viedli o bod, ale potom nenápadný Devin Booker strelil 10 zo svojich 25 bodov a doviedol Suns k víťazstvu. Kevin Durant pridal 28 bodov. Sacramentu nepomohlo ani 40 bodov De'Aarona Foxa a triple double Domantasa Sabonisa (35 bodov, 18 doskokov a 12 asistencií).