Výhra Miami nad favoritom z Milwaukee vykúpená zlomeninou, víťazne začali celky z LA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Výhra Miami nad favoritom z Milwaukee vykúpená zlomeninou, víťazne začali celky z LA
Tyler Herro (vpravo) si pri páde zlomil ruku.
Tyler Herro (vpravo) si pri páde zlomil ruku. Profimedia
Už všetky tímy v play-off NBA majú za sebou úvodné stretnutia vyraďovacej časti. V noci z nedele na pondelok sa zrodilo veľké prekvapenie na úkor favorita.

Východná konferencia:

Milwaukee Bucks - Miami Heat 117:130

/stav série: 0:1/

Basketbalistom Milwaukee Bucks sa nevydaril vstup do play-off. Víťaz základnej časti prehral v úvodnom zápase série 1. kola doma s Miami. Jimmy Butler sa na triumfe Heat podieľal 35 bodmi a 11 asistenciami.

Zápas nedohrali pre zranenia dvaja elitní hráči. Domáci Jannis Antetokunmpo odstúpil z hry už v úvode druhej štvrtiny, keď po faule Kevina Lovea tvrdo dopadol na dolnú časť chrbta. Neskôr v druhej časti si zlomil ruku aj Tyler Herro, jeden z lídrov Miami. Najlepším strelcom Bucks bol Khris Middleton s 33 bodmi.

Západná konferencia:

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 112:128

/stav série: 0:1/

Štart do vyraďovacej časti vyšiel obom tímom z Los Angeles, ktoré zvíťazili na palubovkách vyššie nasadených súperov. Lakers uspeli na pôde Memphisu. Domácim nepomohol ani najlepší strelec duelu Jaren Jackson s 31 bodmi. 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 110:115

/stav série: 0:1/

Clippers pre zmenu triumfovali vo Phoenixe. Potiahol ich k tomu 38 bodmi Kawhi Leonard, ktorý zhodne pridal po päť doskokov i asistencií. Pred záverečnou štvrtinou bol stav nerozhodný, lenže hostia v posledných minútach zabrali, čo im vynieslo vedenie v sérii. 

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 109:80

/stav série: 1:0/

Pozíciu najvyššie nasadeného tímu Západnej konferencie potvrdil Denver, ktorý na úvod 1. kola zdolal doma Minnesotu. O osude stretnutia definitívne rozhodlo tretie dejstvo, ktoré Nuggets zvládli pomerom 32:14.