Zápas hviezd NBA vytvoril nový rekord. Elitné výbery nastrieľali takmer 400 bodov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas hviezd NBA vytvoril nový rekord. Elitné výbery nastrieľali takmer 400 bodov

Počas predstavenia nebola núdza o efektné smeče.
Počas predstavenia nebola núdza o efektné smeče. Profimedia
Basketbalisti Východnej konferencie triumfovali v noci na pondelok v All Star Game NBA nad protivníkmi zo západu 211:186. Oba tímy tak celkovým počtom 397 bodov prekonali strelecký rekord, prvýkrát v histórii exhibičného duelu jedno z mužstiev prekročilo hranicu 200 bodov. Najužitočnejším hráčom zápasu v Indianapolise sa stal Damian Lillard (33), ktorý premenil 11 z 23 trojkových pokusov a nazbieral v drese víťazov 39 bodov.

Východ - Západ 211:186 

Lillard uspel už deň predtým v trojkovej súťaži. "Akonáhle sme vybehli na palubovku v tretej štvrtine a premenili niekoľko striel, už sme si hovorili, že to bude rekord. Išli sme po ňom a podarilo sa. Cena MVP duelu je pre mňa poctou. Už som tu bol viackrát, takže viem, že je to niečo výnimočné," povedal po stretnutí basketbalista, ktorý hral All Star Game po ôsmykrát.

Západu nestačilo ani 50 bodov Karla-Anthonyho Townsa, pivot Minnesoty si ich v záverečnej štvrtine pripísal až 31. LeBron James z Los Angeles Lakers sa vo veku 39 rokov predstavil v All Star Game rekordný 20-krát. Pre problémy s členkom nastúpil iba v prvom polčase a zapísal si osem bodov.

Zápas hviezd sa v uplynulých rokoch boril s poklesom sledovanosti, hráči ho začali brať čoraz menej vážne. Vedenie NBA sa duel snažilo oživiť a v uplynulých sezónach namiesto výberov konferencií proti sebe nastúpili mužstvá, ktoré si vybrali hviezdni hráči. Ani tento model sa však neosvedčil a NBA sa vrátila k tomu tradičnému.

Komisár ligy Adam Silver pred stretnutím vyhlásil, že verí, že v zápase sa bude aj trochu brániť, no strelecké dostihy v Indianapolise ukázali, že hráči si jeho slová nevzali k srdcu. "Z pohľadu hráča je zábava behať hore-dolu. Je však pravdou, že by sme mali ukázať nejakú úroveň súťaživosti a neumožniť, aby body pribúdali tak ľahko. Je to niečo, nad čím sa musíme zamyslieť," pripustil James podľa ESPN.