Benčičová je v Adelaide vo štvrťfinále, vyradila Kalinskú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Benčičová je v Adelaide vo štvrťfinále, vyradila Kalinskú

Benčičová si v príprave pred Australian Open zahrá v Adelaide štvrťfinále.
Benčičová si v príprave pred Australian Open zahrá v Adelaide štvrťfinále. Profimedia
Belinda Benčičová (25) napriek zaváhaniu ustála druhý set a v stredu sa tešila z postupu do záverečnej fázy turnaja Adelaide International 2. Súperku Annu Kalinskú (24) zdolala dvakrát 6:3.

Švajčiarka so slovenskými koreňmi pôsobila na kurte od začiatku dominantne. Úvodný set zvládla 6:3 a v druhom viedla 2:0. Kalinská sa ale nevzdala a svetovú trinástku dvakrát brejka.

Ruska bola blízko aj k tretiemu prelomeniu podania svojej súperky, no za stavu 40:0 nedotiahla brejk do úspešného konca. Benčičová sa vrátila späť do zápasu.

Dvadsaťpäťročná tenistka prinútila Kalinskú k dvojchybe, vďaka čomu si vypracovala rozhodujúci náskok a cez podanie duel uzavrela. Na štvrťfinálovú súperku si musí počkať. Stretne sa buď s Caroline Garciovou alebo Kateřinou Siniakovou.

"Myslím, že to bol naozaj slušný zápas. V druhom sete som na chvíľu stratila koncentráciu, no dokázala som sa skonsolidovať a zvíťaziť. Snažím sa byť konzistentnejšia. Cítim, že sa v tej úrovni pohybujem, ale niekedy prídem na kurt a som úplne mimo," uviedla po postupe do ďalšieho kola Belinda Benčičová.

V najlepšej osmičke aj Kvitová

Vo štvrťfinále sa predstaví tiež bývalá šampiónka French Open Petra Kvitová. Číňanka Čengová síce podávala dvakrát na víťazstvo úvodného setu, ale nakoniec nestačila na českú súperku v tajbrejku. Súboj následne skrečovala. V prebiehajúcom ročníku Kvitová nestratila ešte ani set.

Američanka Danielle Collinsová pokračuje pred Australian Open, kde sa vlani prebojovala až do finále a skončila na rakete Bartyovej, pokračuje vo výbornej forme. Poradila si so švajčiarskou tenistkou Teichmannovou.

Adelaide International 2 druhé kolo:

Petra Kvitová (ČR) - Čeng Čchin-wen (Čína) 7:6 (6) - skreč

Danielle Collinsová (USA-10) - Jil Teichmannová (Švajč.) 6:3, 7:6 (2)

Belinda Benčičová (Švajč.-8) - Anna Kalinská (Rus.) 6:3, 6:3

Beatriz Haddadová Maiová (Braz.) - Amanda Anisimová (USA) 6:4, 7:5

Daria Kasatkinová (Rus.-5) - Barbora Krejčíková (ČR) 6:2, 7:5

Veronika Kudermetovová (Rus.-6) - Jekaterina Alexandrovová (Rus.) bez boja

Paula Badosová (Šp.-9) - Kaia Kanepiová (Est.) 6:1, 7:5

Caroline Garciová (Fr.-4) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:3, 3:6, 7:5