Bez práce dlho neostane. Manciniho po rezignácii v Taliansku lanári Saudská Arábia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bez práce dlho neostane. Manciniho po rezignácii v Taliansku lanári Saudská Arábia

Vyskúša si Mancini zaujímavú výzvu?
Vyskúša si Mancini zaujímavú výzvu?Profimedia
Po odchode z lavičky talianskej reprezentácie sa začali objavovať správy o tom, že Roberto Mancini (58) by čoskoro mohol byť vymenovaný za hlavného trénera národného futbalového tímu Saudskej Arábie.

Saudskoarabské periodikum Al-Rijád informovalo, že Talian dostal ponuku stať sa na tri roky novým lodivodom Saudov. Viaceré zdroje z iných miest naznačujú, že diskusie budú pokračovať aj po víkende, kým bude Mancinimu predložený oficiálny návrh kontraktu. 

Rodák z Jesi v nedeľu po päťročnom pôsobení nečakane odstúpil zo svojej funkcie pri "squadre azzurre". Nedávno bol vymenovaný aj za koordinátora talianskych mládežníckych tímov, čo mu malo poskytnúť väčšiu kontrolu nad vývojom juniorských hráčov. 

Počas svojho pôsobenia v horúcom kresle doviedol Taliansko k titulu majstra Európy, nepodarilo sa mu ale kvalifikovať na svetový šampionát 2022 v Katare. 

Predtým vyhral Coppa Italia s Fiorentinou, Laziom a Interom, ako aj titul v Serii A s "Nerazzurri". Počas pôsobenia v Manchestri City pridal do svojho životopisu trofej z Premier League a FA Cup. S Galatasarayom získal aj turecký pohár.